02 augustus 2012

RSS feed van een Facebook pagina

Karin Winters en ik zijn er maar druk mee. We willen het landschap van Nederlands(talig)e EDUbloggers nu eindelijk eens goed in kaart brengen. Ik doe dat door een lijst aan te leggen en bij te houden terwijl Karin op basis van deze lijst edubloggers.nl vult en weer aanvult met RSS feeds. Dat laatste is best lastig want niet alle blogs bieden (duidelijk) een RSS feed aan.

Tussen de (inmiddels meer dan honderd) EDUbloggers is er één die daarvoor een Facebook pagina gebruikt. Dat kan prima, maar Facebook lijkt geen RSS feed aan te bieden.
Kijk, daarin zie ik dan weer een uitdaging!

Een beetje zoeken via Google brengt me bij Facebook RSS feed. Met de informatie die daar staat kan ik uit de voeten. Je hebt blijkbaar de ID van een Facebook pagina nodig en die vind ik dan weer via deze url: graph.facebook.com/trendmatcher. Gewoon de naam van je pagina achter de url aanvullen en je krijgt de gegevens die je hebben moet.
Als ik de RSS feed van mijn Facebook pagina in RSS 2.0 formaat wil hebben kom ik dus op het volgende:
http://www.facebook.com/feeds/page.php?format=rss20&id=463531633662449
Als ATOM feed kan ook, dan wordt het zo:
http://www.facebook.com/feeds/page.php?format=atom10&id=463531633662449

Eventueel kun je die feed dan nog aanbieden bij Feedburner om er wat moois van te maken!

3 opmerkingen:

 1. Als enige Facebook blog: bedankt voor het mogelijk maken! Ik wist het niet eens dat er ook een RSS feed mogelijk was, totdat ik het in het edubloggers overzicht zag, helemaal top!
  Groet, Ashwin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de informatie. Dat ziet er meteen een stuk beter uit dan in zo'n widget :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Middels deze site lukt het eenvoud en snel. Succes. http://SocialFeeds.Club/

  BeantwoordenVerwijderen