31 augustus 2012

Zo trots op m'n dochter!

Wat heeft ze ons lang in spanning laten zitten, maar precies twee dagen voor de ultieme einddatum kwam dan toch het verlossende telefoontje: "Papa, vanaf nu hoef ik nooit meer te studeren!"

Op twee dagen na heeft ze er dan precies tien jaar over gedaan om haar diploma te halen bij de hogere hotelschool in Leeuwarden. Onze dochter is een meid die veel liever de handen uit de mouwen steekt dan in de studieboeken kruipt (van wie zou ze dat hebben?) dus als zij de kans kreeg om een paar maanden naar Londen te gaan liet ze dat écht niet afketsen op die ene laatste module die ze nog 'even' moest doen. "Dat komt wel goed" zei ze dan. Grote internationale hotelketens vragen niet naar een papiertje, maar kijken naar de kwaliteit van personeel en daarover bestaat in het geval van mijn dochter geen enkel misverstand: ze kán het als geen ander! Maar papa vind het toch wel fijn dat dat papiertje nu binnen is:-)
Vanaf nu dus nooit meer de delicate vraag "En, hoe is het eigenlijk met je studie?" en het onvermijdelijke antwoord "Daar wil ik het nu niet over hebben!"

Zo zie je maar weer hoe belangrijk vertrouwen is in je kinderen. In m'n hart heb ik er nooit aan getwijfeld, maar ik begon hem toch wel een beetje te knijpen de laatste weken. We drinken er een op en over die vacature in Djakarta moeten we het binnenkort nog maar eens hebben...

Update
Voor alle duidelijkheid en naar aanleiding van reacties:
Mijn dochter leert graag, iedere dag en met veel plezier. Zij ervaart echter een groot verschil tussen studeren (het formele leren zeg maar) en leren. Ze haalt haar kennis veel liever uit de praktijk dan uit (soms jaren oude) boeken!

6 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd! Maar ze heeft zeker nog nooit gehoord van Een leven lang leren :-). Moet je ze ook niet vertellen, komt ze nog wel achter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte. Maar ik wil het met je dochter wel eens hebben over het belang van een leven lang leren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn dochter leert graag, iedere dag en met veel plezier. Zij ervaart echter een groot verschil tussen studeren (het formele leren zeg maar) en leren. Ze haalt haar kennis veel liever uit de praktijk dan uit (soms jaren oude) boeken.

   Verwijderen
 3. LOL, gefeliciteerd Willem (en dochter)! Het is inderdaad een post die uitnodigt tot reacties over het nut van het leren uit "soms jaren oude" boeken. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd! Met een HHS diploma kun je in het onderwijs ook prima uit te voeten ;-))) Sterker nog: waren er maar meer van!

  BeantwoordenVerwijderen