03 november 2012

Spraakgestuurd zoeken met Google

Pierre Gorissen plaatste er gisteren al een bericht over, maar omdat beelden vaak meer zeggen dan 1000 woorden heb ik even een paar screencasts gemaakt zodat je kunt zien hoe het werkt, ook als je het zelf nog niet tot je beschikking hebt. Zoals Pierre aangeeft werkt het best wel goed, behalve wanneer je afkortingen gebruikt, zoals ICT of saMBO-ICT. Google blijft mij in dat geval maar Icetea aanbieden. Ook heb ik de indruk dat je eigen zoekhistorie meetelt, want ik krijg andere resulaten wanneer ik wel ben ingelogd dan wanneer ik niet ben ingelogd. Behalve op de iPad heb ik het ook uitgeprobeerd onder Windows 8 en vreemd genoeg had ik de indruk dat de resultaten daar een stuk minder accuraat zijn.

Hieronder de screencasts die ik gemaakt heb.


Deze screencast heb ik gemaakt met behulp van Reflection en Screenr:


Deze screencast heb ik gemaakt met behulp van Screencast-o-matic:

2 opmerkingen:

  1. Zal toch mijn zachte G zien die er voor zorgt dat ik mijn eigen naam niet herkenbaar voor Google weet uit te spreken. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het werkt op Android overigens al langere tijd prima met gesproken zoekopdrachten hoewel de iOS app nu verrassend inderdaad Nederlands doet. Mijn naam gaat gelukkig uitstekend maar zoals Willem al merkte, afkortingen gaan vaker fout dan goed. Maar woorden die dus van origine Engels zijn (en dat zijn er best veel in de dagelijks praktijk) gaan ook heel vaak fout omdat de app ze fonetisch probeert te matchen met een Nederlands woord.

    Ontzettend leuke app dit maar perfect, nee, dat is het bepaald nog niet.

    BeantwoordenVerwijderen