25 november 2012

Terugblik op 22e i&i conferentie

Afgelopen donderdag vond de 22e conferentie plaats van de vakvereniging i&i met veel veranderingen in de aanpak ten opzichte van de afgelopen jaren. Het roer is duidelijk omgegooid!

Wat slim om een locatie van een onderwijsinstelling te nemen in plaats van het wifi- en gsm arme Lunteren! Ik vind het altijd leuk om te gast te zijn op een school met studenten om je heen. Op de campus van de HAN in Arnhem kreeg je het gevoel dat je om je heen zag waar je voor bij elkaar kwam.
Superidee om een conferentie te beginnen na de dagelijke files en te laten doorgaan tot in de avond zodat je ook weer rustig naar huis kunt. Als het diner dan ook nog inhoudelijk gebruikt wordt met keynotes en discussie blijkt dat er écht is nagedacht door de programmacommissie!

Je mag me hebben voor één dag
Tijdens dat diner mocht ik als een soort van veilingmeester de twee sprekers koppelen aan een van de deelnemers. Zowel Edzo Botjes (Sogeti) als Robert van Hoesel (o.a. Bliep) hadden namelijk aangeboden dat ze zichzelf voor een dag beschikbaar wilden stellen aan iemand uit de zaal die duidelijk kon maken waarom hij of zij een van hen graag een dag zou willen hebben. Tijdens hun inleiding waren er al gegadigden genoeg. Via een applausmeter (there is an app for that:-) kon de zaal invloed uitoefenen op de uiteindelijke winnaars. Leuk om jezelf voor niets zo een dag weg te geven!

Belangstelling voor en vanuit andere sectoren
Ook heel leuk om deelnemers vanuit het MBO te zien. De vakvereniging i&i is duidelijk bezig het roer om te gooien en een andere koers uit te zetten. Niet alleen door het terrein te verbreden van alleen VO naar andere sectoren, maar ook door projecten als i-Score, Mi&i-subsidie en Informatica 2.0.

Bestaansrecht
De laatste jaren in Lunteren kreeg ik de indruk dat we te maken hadden met een soort van uitstervend ras. Het aantal deelnemers leek steeds minder en de gemiddelde leeftijd steeds hoger te worden. Nu waren er ook veel studenten ingezet en de belangstelling was groot, waardoor dat "oude" beeld helemaal weg was! Naast de klassieke presentaties waren er nu inloopsessies en fablabs. Ook de beursvloer zag er gezellig uit. Al met al is duidelijk dat i&i zeker nog bestaansrecht heeft en een goede rol kan spelen op het gebied van ICT en onderwijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten