13 mei 2013

Tweets verraden je leeftijd

Vandaag kwam er op Twitter een link voorbij naar tweetgenie.nl. Als je daar je twitternaam invult krijg je even later te horen of je een man bent of een vrouw en wat je leeftijd is. Dat alles op basis van de woorden die je doorgaans gebruikt in je twitterberichten.

Helaas ligt de website er sinds de start regelmatig uit, waarschijnlijk bezweken onder de grote toeloop. Mij lukte het vanmiddag wel mijn naam in te vullen en wat schetst mijn verbazing? Mijn geschatte leeftijd is zesendertig (36) jaar!!!

Voor mij het bewijs dat er inmiddels al heel veel kan met intelligente webmonitoring tools, maar dat je nog steeds niet alles aan een computer moet overlaten. Toch claimen de ontwikkelaars een juiste score van tussen de 80 en 85 procent.

Wil je meer weten over de ontwikkelaars en hun programma? In het magazine van de Universiteit Twente, waar dit programma ontwikkeld wordt, staat een uitgebreid verhaal.

2 opmerkingen:

  1. ik ben inderdaad man en ook 36 jaar is maar 3 jaar mis. Maar ik retweet ook heel veel van je

    Groet Jorg

    BeantwoordenVerwijderen