18 juli 2013

Digital Voicerecorder van Tmart

Ik koop regelmatig dingen online en kom dan vaak terecht bij DealExtreme. Enige tijd geleden kreeg ik zo maar een mailtje van Tmart met de vraag of ik hun diensten niet eens zou willen uitproberen. Mijn reactie was: Stuur maar iets op wat gebruikt kan worden in het onderwijs. Het duurde een paar weken en toen werd er inderdaad een keurige verpakking afgeleverd, verzonden vanuit de Verenigde Staten met daarin een voicerecorder, compleet met externe microfoon, oortjes, usb kabeltje en zelfs een verdeelkastje waarmee je de recorder kunt koppelen aan je telefoonaansluiting. Deze 4 Gb versie kost bij Tmart € 20,02 waarbij verzending helemaal gratis is. Vraag me niet hoe het kan, maar het is dus absoluut niet duur te noemen!

Het dingetje ligt lekker in de hand en kan zo ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld interviews. Beweeg je vingers daarbij niet teveel want het microfoontje legt alles genadeloos vast. De externe microfoon is zo mogelijk nog gevoeliger, dus ook voor bijgeluiden. Opnames zijn in .wav formaat en worden opgeslagen in de Record map van het aanwezige geheugen. Daarnaast kun je ook MP3 bestanden op de recorder zetten en die beluisteren via de ingebouwde luidspreker of meegeleverde oortjes. Na uitgebreide bestudering van de meegeleverde handleiding is het me ook gelukt om via de knopjes de opname instelling te veranderen van SP naar LP en bestanden te verwijderen, maar dat laatste kun je natuurlijk veel simpeler doen als je de recorder via het usb kabeltje verbonden hebt met je computer.

De kwaliteit? Ik zal een opname maken zodat je daar zelf over kunt oordelen. Maar laten we eerlijk zijn: Wat mag je verwachten van een recorder van net 20 euro? Leuk om in de klas te hebben en kinderen mee op pad te sturen om hun eigen opnames te laten maken of interviews te doen!

| download | TM

1 opmerking:

 1. Dank. Had nog nooit van tmart gehoord ... Nav je post dacht ik: welke soortgelijke zijn er nog meer en vond de volgende interessante:

  - mooie lijst op http://forums.redflagdeals.com/archive/index.php/t-1016190.html
  - zoek in meerdere van zulke sites via http://finddealsfor.me/
  - info over 'dealextreme alternatieven' op http://siteslikedealextreme.com/
  - nog een andere zoekmachine die zoekt in zulke shops: http://cfind.net/

  BeantwoordenVerwijderen