01 juli 2013

Super Simpel Stem Systeem

Veel mensen maken dankbaar gebruik van tools als Mentimeter, GoSoapbox en Socrative. Maar weet je dat je ook al een eind kunt komen met een simpel formulier en bijbehorend spreadsheet op Google Drive?
Ik vond de routine op de website van Martin Hawksey (aanrader!). Ik heb alles vertaald  en nog een beetje aangevuld. Zo genereert de code als je een kopie maakt van de spreadsheet automatisch de url naar het formulier, maar dat is altijd een ingewikkeld lange string. Een extra scriptje maakt daar vanzelf een korte url van die je makkelijk met je publiek kunt delen.

De werking is verder heel simpel.
Je vraagt je gehoor naar het formulier te gaan en als je ze wilt laten stemmen noem je een code, bijvoorbeeld vraag 1, of nog simpeler: v1.
Die code vullen ze in in het formulier met het antwoord dat ze willen geven, waarbij er te kiezen valt tussen A, B, C, D of E. Tijdens de beantwoording ga je naar het resultatenblad en zie je de staafdiagram de resultaten weergeven. Als je wilt kun je de naam laten invullen, maar dat hoeft niet. Ook kan de invuller eventueel een opmerking toevoegen die ook getoond wordt in het overzicht. Bij een volgende vraag geef je gewoon weer een nieuwe code door en kun je dezelfde tool zo gemakkelijk opnieuw gebruiken. Het formulier is bewust heel simpel gehouden zodat dit ook prima werkt op een smartphone of tablet.
Klik hier om de spreadsheet met formulier te kopiëren naar je eigen Google Drive.
Wil je eerst even zien hoe het formulier eruit ziet?
Klik dan hier, vul eventueel je naam in en de code: simpel. Maak dan je keuze, waarbij A heel mooi is en E waardeloos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten