13 juli 2013

Wat wil je dat leerlingen doen met ICT?

Gisteren kwam ik dit bericht tegen via Scoop.it! en mijn aandacht werd gelijk getrokken door de poster die daarin werd besproken. Het maakt met een paar woorden de boodschap duidelijk die we zo graag willen uitdragen, namelijk dat het gebruik van ICT geen doel op zich is, maar slechts een middel (uitzonderingen daargelaten natuurlijk).
Omdat ik zelf geen tekenaar ben deed ik een oproep via Twitter met de vraag of iemand de poster zou willen namaken in een Nederlandse vertaling en al snel kwamen er reacties binnen.

Zelf ging ik ook aan het knutselen in Google drawings waarbij ik gelijk de url deelde zodat anderen konden meekijken en -denken. Zo werd er via Twitter nog wat geschaafd aan vertalingen en werd ik geholpen om de puntjes op de i te zetten met als resultaat nu een paar varianten. Want waar kinderen staat kun je natuurlijk ook leerlingen neerzetten, of docenten!
En natuurlijk kun je nog dingen toevoegen, zoals leren produceren. Of je haalt iets weg, zoals apps ontwikkelen. Dat laatste kan namelijk wel degelijk een leerdoel of opbrengst zijn in mijn ogen. Waar het om gaat is dat een dergelijke poster je kan helpen je gedachten te bepalen. Als ik dat ermee bereik vind ik het al meer dan genoeg!

Hier de link naar de versie die Tim Geers gemaakt heeft. Maak je zelf ook een variant op basis van deze poster? Dan zou ik het leuk vinden als je die weer wilt delen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten