20 augustus 2013

Makkelijk tekst selecteren

In mijn vorige bericht bood ik wat code aan en ik wilde het mijn lezers makkelijk maken om die te selecteren. Het was even zoeken, maar de oplossing blijkt zo simpel dat ik hem graag wil delen omdat ik me kan voorstellen dat meer mensen hier wat aan hebben!

Waar het om gaat is dat je de tekst(en) die je ter selectie wilt aanbieden binnen een div container zet met een unieke id en de volgende toevoeging:  contenteditable="true" onClick="document.execCommand('selectAll',false,null)"

Dat ziet er dan zo uit:
<div id="div1" contenteditable="true" onClick="document.execCommand('selectAll',false,null)">
Tussen de div tags komt de tekst te staan die je wilt laten selecteren.
</div>
Wil je meer fragmenten apart aanbieden, dan zet je die tussen dezelfde <div> tags met telkens een andere id. Probeer het maar uit door op de alinea's hierboven of op deze tekst te klikken. Na het selecteren hoef je dan alleen nog maar Control + C (kopiëren) en Control + V (plakken) te gebruiken. Is dat makkelijk of niet?

Deze tip heb ik gevonden op developphp.com waar nog veel meer leerzame tutorials te vinden zijn over PHP en MySQL, JavaScript, HTML en CSS, Vector en 3D, Flash Actionscript, Android Dev en andere zaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten