27 oktober 2013

Bestanden delen via OneTimeBox

Bestanden delen via Skydrive, Dropbox of Google Drive is handig en gebeurt steeds meer. Nadeel is wel dat je voor die diensten een account moet hebben en dat geldt ook voor anderen die je uitnodigt er gebruik van te maken. Heb je daar geen zin in en wil je snel bestanden met anderen uitwisselen, dan kun je gebruik maken van OneTimeBox. Je hebt daarvoor geen account nodig en hoeft nergens voor in te loggen. Je klikt gewoon op: Create your box en sleept de bestanden die je wilt delen naar het venster. Daarna deel je de url die je krijgt met wie je wilt. Heel handig dus.

Maar let op!
Anderen kunnen via diezelfde url ook weer bestanden toevoegen, maar ook weghalen. Je hebt daar geen enkele controle op! Je moet de mensen met wie je de url deelt dus wel kunnen vertrouwen en erop rekenen dat ze er zelf geen gekke dingen bij gaan plaatsen!
Als proef op de som deel ik via deze link een aantal bestanden zodat jullie kunnen zien hoe OneTimeBox werkt. Nu maar hopen dat niemand hier anoniem rare dingen plaatst of mijn bestanden weghaalt. Voordeel is wel dat alles na een week vanzelf verdwijnt. Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken. De maximum grootte van een bestand is 1 GB en je mag net zoveel bestanden plaatsen als je wilt.

Laatste waarschuwing:
Zet bij OneTimeBox geen privacy-gevoelige bestanden! Voor hetzelfde geld is deze dienst in het leven geroepen door de NSA en zien zij het als een ideale manier om lekker veel data te verzamelen!

Open Source
OneTimeBox is een Open Source project. De code is vrij beschikbaar op Github waar je ook instructies vindt om de tool op een eigen server te installeren. Voor intern gebruik kan dit namelijk verdraaid makkelijk zijn, maar dan zou ik er wel een wachtwoord opzetten zodat de bestanden niet zo maart van buitenaf zijn te benaderen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten