17 november 2013

Terugblik op het 10e Edubloggersdiner

De week na het traditionele edubloggersdiner is altijd druk voor mij, onder andere vanwege Dé Onderwijsdagen, dus kom ik nu pas toe aan een korte terugblik.
Maar mensen, wat was het een mooie bijeenkomst! Ik moet achteraf heel eerlijk zeggen dat ik me wel even zorgen heb gemaakt en me vaak afvroeg of het initiatief ons niet boven het hoofd zou groeien. De aanmeldingen bleven maar binnenkomen en op een gegeven moment hanteerden we zelfs een wachtlijst! Veel mensen zouden voor de eerste keer komen. Wat voor verwachtingen zouden ze hebben en zouden ze wel voldoende contacten leggen met andere wat meer "oudgedienden"?

Achteraf kan ik gelukkig zeggen dat het me in alle opzichten meer dan voor 100% is meegevallen en dat we terug kunnen kijken op een geweldig geslaagd diner! Juist omdat we een heel restaurant voor onszelf alleen hadden voelde het absoluut niet als massaal, maar juist intiem. Djakarta leent zich heel goed voor een dergelijke activiteit vanwege de gezellige hoekjes met grotere en kleinere tafels. Ook wat eten betreft was er voor elk wat wils.

Ik ben er best trots op dat het ons gelukt is vanuit alle hoeken van Nederland mensen in hun eigen tijd bij elkaar te krijgen in Utrecht voor een hapje en een drankje. De berichten teruglezend is iedereen tevreden en geïnspireerd weer naar huis gegaan, waarbij velen spontaan zeiden: tot volgend jaar!

Gezien die reacties kan ik nu al zeggen dat er volgend jaar zeker een 11e editie komt, met of zonder Dé Onderwijsdagen. Ik overweeg zelfs om maar weer gewoon dezelfde locatie te reserveren, want zo'n straf is het niet om een keer per jaar zo lekker traditioneel "Hollands" te eten;-)

Ik wil iedereen die geweest is hartelijk bedanken voor hun aanwezigheid. Tegen iedereeen die niet kon komen kan ik zeggen: je hebt volgend jaar weer een kans! De organisatie van Dé Onderwijsdagen wordt hartelijk bedankt voor de gratis consumptie. Dat gebaar werd zeker gewaardeerd! Karin en Paul wil ik bedanken voor hun aandeel in de organisatie.

Grote verrassing tijdens het diner was dat iedereen een mooie herinnering kreeg aangeboden in de vorm van een Edubloggerspin. Een partij die anoniem wil blijven heeft er een laten maken voor alle edubloggers die op mijn lijst staan. Iedereen heeft inmiddels een mailtje hierover gehad en de reacties zijn vrijwel zonder uitzondering heel positief. Ik ben nu al benieuwd wat we volgend jaar voor jullie in petto hebben, jij ook?

Heb je zelf ook een verslag geschreven over het Edubloggersdiner? Zet de link dan even in de reacties zodat we voor later alles mooi gebundeld hebben!

5 opmerkingen:

 1. Hartelijk dank voor de organisatie.
  Het was een geweldige bijeenkomst waar ik met genoegen aan terug denk.
  Fantastisch om mensen te ontmoeten die dezelfde passie hebben: ict die plaats geven in het onderwijs die het verdient.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was een zeer geslaagde avond. Heb zeker geen spijt dat ik mijn, na enige aanmoedig van @4pip, heb opgegeven. Het eten was echt heerlijk.. Er is een gezegde van samen eten is olie voor de vriendschap.. Dat gaat ook hier zeker op.
  Roeline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://siaweblog.blogspot.nl Hier mijn stukje over het edubloggersdiner.

   Verwijderen
 4. Wederom zeer geslaagd. Ik heb zowel een aantal "nieuwe" mensen ontmoet als een aantal oudgedienden. Ook veel mensen die ik buiten het edubloggersverband al heb ontmoet en met wie ik soms ook mee heb samengewerkt.
  Wat me telkens weer treft, is de gedrevenheid. De liefde voor het vak. De bereidheid om kennis te delen, anderen aan te steken met je enthousiasme. Een obligaat collega-uitje heeft in de verste verten niet deze brille en energie. Hier zit zoveel power om het onderwijs de goede kant op te krijgen! Het is meer dan een onderwijs-onderonsje. Hier brandt het onderwijsvuur!

  BeantwoordenVerwijderen