27 februari 2014

Live Twitterstream embedden in Powerpoint

Update 31-3-2016:
Graag verwijs ik naar mijn bericht over Live webcontent embedden in je presentaties, omdat de hieronder beschreven manier bij mij niet meer werkt. Met LiveSlides heb je nog veel meer mogelijkheden en het is een stuk minder ingewikkeld.

In een vorige screencast heb ik laten zien hoe je een Twitterwidget maakt. Wist je dat je deze ook kunt embedden in een Powerpointpresentatie? Dat betekent dat je tijdens een presentatie op een (of alle) pagina's reacties en commentaar vanuit Twitter kunt laten zien!

Daarvoor heb je de gratis LiveWeb plugin nodig die je hier kunt downloaden. Als je deze plugin hebt geïnstalleerd krijg je een paar extra knoppen in je Powerpointmenu onder het tabblad Invoegen. In de screencast hieronder laat ik zien hoe je dat doet.

Sla de Twitterwidget die je hebt gemaakt op in een lokaal HTML bestand*). Zorg ervoor dat hoogte en breedte zo zijn dat de widget mooi in je presentatie past. Voeg hem dan toe via de LiveWeb knop en sleep het venster met de plugin precies naar de plaats waar je hem hebben wilt, waarschijnlijk aan de rechterkant van je pagina. Als je tevreden bent met het resultaat kun je de plugin selecteren en eventueel kopiëren naar andere pagina's. Je kunt hem zelfs in je diamodel zetten zodat de tweets door je hele presentatie heen worden weergegeven!


Bekijk de screencast op YouTube.

*) Hieronder de voorbeeldcode van het HTML bestand:
<html>
<head>
<title>Tweets embedden</title>
</head>
<body bgcolor="#333333">
<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/search?q=%23onderwijs" data-widget-id="439030428804988928" height="1000" width="350" data-chrome="noheader nofooter noborders noscrollbar">Tweets over "@#onderwijs"</a>
<script>!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");</script>
</body>
</html>
Zoals je zult zien heb ik de nodige aanpassingen gedaan, waarbij ik gebruik heb gemaakt van de instructies zoals Twitter ze hier aanbiedt.

TIP 1:
Zet de pagina instelling van je Powerpointpresentatie op 16:9 als je zeker weet dat je via een breedbeeldscherm gaat presenteren. Daarmee krijg je veel meer ruimte voor je presentatie én de twitterwidget en voorkom je die lelijke zwarte balken aan weerszijden!

TIP 2:
Vind je dit allemaal veel te ingewikkeld? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van Snackr.
Dat is een Adobe Air applicatie waarmee je een RSS feed in je scherm kunt laten zien, ook wanneer je aan het presenteren bent. Dan heb je natuurlijk wel de RSS feed van je Twitterwidget nodig. Hoe je die kunt aanmaken vertel ik een andere keer, of op veler verzoek, of kijk zelf hier...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten