05 februari 2014

Youtube in Powerpoint zonder internetverbinding

Als er iets is waar ik me aan stoor tijdens een presentatie, dan is dat als iemand een Youtube filmpje wil laten zien en er geen internetverbinding blijkt te zijn! Het is echt simpel om zo'n filmpje in de presentatie op te nemen, waardoor je veel meer vaart houdt in je presentatie en het filmpje netjes beeldvullend kunt laten zien. Om er zeker van te zijn dat het werkt moet je het filmpje gewoon even van tevoren downloaden en embedden in je presentatie.

Dat downloaden kan online via een tool als convertfiles.com of via lokaal geïnstalleerde software zoals 4K Video Downloader.

Sla het filmpje op als MP4 bestand en zet het in dezelfde directory als waar je presentatie staat. Kies dan via Ontwikkelaars, Meer besturingselementen voor de Windows Mediaplayer. Sleep een kader open, klik met de rechtermuisknop voor Eigenschappen en vul bij de url de bestandsnaam van het filmpje in... Klaar ben je!
Bekijk de handelingen in de screencast hieronder. Voorwaarde is dat je Windows Mediaplayer op je systeem geïnstalleerd hebt, maar dat zal zeker het geval zijn.Bekijk de screencast via Youtube.

3 opmerkingen:

  1. Dit is precies wat ik zoek. Het enige is dat ik de tab 'ontwikkelaars' niet heb. Waarschijnlijk komt dat omdat ik ppt 2007 heb. Is het ook mogelijk om dit te doen in ppt 2007? Ik hoop het!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb precies de stappen gevolgd, maar filmpje speelt niet af. Krijg melding dat de extensie niet wordt herkent terwijl dit gewoon een mp4 is. Weet iemand een oplossing?

    BeantwoordenVerwijderen