13 maart 2014

Voorkom dat Twitter overal links van maakt

Als je tweet woorden bevat met een punt ertussen gebeurt het soms dat Twitter er automatisch een aanklikbare link van maakt en het omzet naar een t.co URL.

Datzelfde geldt wanneer je een "@" of "#" gebruikt in je tekst. In de meeste gevallen is dat ook prima, maar soms kan het zijn dat je een URL of naam wilt laten zien waar mensen niet perse op hoeven te klikken wat jou betreft, zoals met de hashtag #pvv bijvoorbeeld.

In dat geval kun je gebruik maken van zero-width space, een speciaal spatieteken dat een breedte van nul heeft. En ja, dat teken bestaat in HTML en wordt gevormd door deze karakters: ​
Alleen kun je HTML codes niet direct invoeren bij Twitter.

Amit Agarwal van Digital Inspiration heeft daar een mooie oplossing voor gevonden met behulp van wat JavaScript. Je voert je tekst in en krijgt die gelijk weer terug, maar dan met de juiste codes erin.

Input:   
Output:
Voer hierboven je tekst in en er wordt automatisch ​ toegevoegd na iedere punt, #hashteken of @apenstaartje. Daarna kun je de geconverteerde tekst kopiëren naar- en plakken in Twitter en je zult zien dat er geen hyperlinks meer gemaakt worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten