10 juli 2014

De SkoolPad 2-in-1 is leverbaar

Een tijdje geleden mocht ik een pre-productiemodel van de Intel Education 2-in-1 onder handen nemen. Ik heb er destijds niet heel veel over geschreven omdat toen nog niet duidelijk was of hij in Nederland op de markt zou komen en voor welk bedrag. Als je niet weet wat iets moet kosten is het lastig beoordelen vond ik.

SkoolPad
Inmiddels is bekend dat Skool de 2-in-1 onder de naam SkoolPad gaat leveren, en wel voor een bedrag van nog geen € 500,00! Voor dat bedrag krijg je dus een volwaardige Windows 8.1 machine die je op verschillende manieren kunt gebruiken, namelijk als notebook, maar ook als tablet. De software die het apparaat extra leuk maakt in combinatie met een voorzetlensje en sensor wordt ook meegeleverd. Daarmee is het een mooi apparaat voor binnen het onderwijs, vooral ook binnen Natuur en Techniek.

Door de robuuste constructie kan ik me voorstellen dat de Skoolpad ook heel goed tot z'n recht komt in andere werkomgevingen, zoals in de bouw, maar ook in de zorg. De Skoolpad heeft namelijk een waterdichte behuizing en kan tegen een stootje. Als tablet neem je hem makkelijk in de hand om buiten foto's en filmpjes te schieten. Wellicht komen dan ook de meetfuncties via de sensor van pas?

De WOW factor
Toen ik het model liet zien tijdens de NCOSM in Amsterdam informeerde iemand naar de WOW factor. Willen kinderen hiermee wel gezien worden, was zijn vraag. Tsja, door het afwijkende model met het handige handvat onderscheid je je in ieder geval van al die andere tablets die allemaal op elkaar lijken. Mijn baas noemde de Tablook (zoals ik hem noemde) een tosti ijzer, maar dat kan ook liefkozend bedoeld zijn.

Al met al vind ik het een device waarmee je prima voor de dag kunt komen, ook als volwassene. Leuk toch, om een multifunctioneel tosti-ijzer uit je tas te toveren? Bij het testen heb ik er gewoon een extra monitor op aangesloten (Let op: micro HDMI), een toetsenbord en een muis en dan is de Skoolpad gewoon als kantoormachine te gebruiken. Het kan een wat ouder notebook dus prima vervangen. Doordat je de 2-in-1 kunt loskoppelen kun je er ook voor kiezen om alleen het tabletgedeelte mee de deur uit te nemen. De accuduur is in ieder geval prima.

Meer informatie over de SkoolPad 2-in-1 vind je op de speciaal daarvoor ingerichte website: skoolpad.nl. Daar kwam ik zelfs nog een leuk filmpje tegen;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten