24 februari 2015

Publiceer een dynamisch PNG plaatje

Wat is dit nu weer zul je zeggen. Nou, ik zat te spelen met Google Drawings en klikte op Bestand, Publiceren op internet, net zoals dat kan met Google Documenten en Google Sheets. Ik vroeg me namelijk af wat er zou gebeuren als je naderhand de tekening wijzigt.
Wat blijkt? De verandering wordt meegenomen in de gepubliceerde afbeelding!

Dit geeft je allerlei mogelijkheden. Zo kun je op je klassenportaal afbeeldingen plaatsen die je met een paar klikken heel makkelijk kunt aanpassen, dus zonder dat je naar de betreffende pagina(s) hoeft te gaan om er een nieuw plaatje neer te zetten. Als voorbeeld bijgaand plaatje:

Reageer onder dit bericht en ik zet jouw naam in het plaatje. Even de pagina verversen en je zult jouw naam zien, totdat er weer een ander reageert natuurlijk...
Wie doet mee?

Hieronder zie je nog een ander voorbeeld. Zo kun je ook een dynamische afbeelding maken voor het thema van de week, of de soep van de dag. Verzin het maar...

Maak een mooie poster met de mogelijkheid de inhoud aan te passen. De url die je deelt met anderen blijft hetzelfde, dus overal waar jouw plaatje geplaatst is worden mutaties meegenomen!

1 opmerking: