16 juni 2015

Automatisch mail versturen vanuit Google Sheets

Ik kreeg de vraag of het ook mogelijk is om automatisch vanuit Google Sheets iedere dag een of meer mailtjes te versturen.

Na wat zoeken heb ik iets gevonden dat ik heb aangepast en uitgebreid. Daarmee is het inderdaad mogelijk om in het voren een aantal mailtjes klaar te zetten die vervolgens op de gekozen dag rond een bepaald tijdstip zullen worden verzonden naar een of meer ontvangers.

Je kunt dit bijvoorbeeld gebruiken om voor je leerlingen tijdens een project iedere dag een opdracht klaar te zetten, verzin het maar...

Maak een kopie van deze sheet en vul hem naar wens. Daarna kun je het script via het menu autoriseren en een trigger instellen. Vanaf dat moment zullen de mailtjes iedere dag na 8 uur 's ochtends automatisch verzonden worden. Kies je liever een ander tijdstip, dan is dat handmatig aan te passen. Een handleiding is via het menu bijgevoegd!
Je kunt HTML code gebruiken in je mailtjes, zoals <br> voor een nieuwe regel. Ook kun je op blad 2 een kolom met meerdere adressen vullen die dan makkelijk zijn toe te voegen aan de mailtjes.
Kortom, een script dat voor sommige mensen een uitkomst kan zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten