14 november 2015

Mini Laser Carver

Twee weken geleden besteld bij DX.com in China en deze week al in huis: een Mini Laser Carver!
Bij de beschrijving staat DIY, maar de graveermachine wordt kant en klaar geleverd. Je hoeft hem dus niet eerst te monteren. Levering is compleet met software (op een micro SD-kaartje), usb kabeltjes en beschermende bril.
De gebruiksaanwijzing is summier, maar meer heb je ook niet nodig om aan de slag te gaan, want de software spreekt voor zich. Je sleept een plaatje naar het programma dat gelijk wordt aangepast naar een zwart-wit afbeelding. Die stuur je naar de carver waar je een stukje hout, MDF, plastic of karton opgelegd hebt. Met de knoppen kun je de exacte plek bepalen waar je de afbeelding gegraveerd wilt hebben en klik je op Start. Het afstellen van de juiste hoogte voor de laser is een kwestie van uitproberen heb ik gemerkt.

De carver heeft 2 usb aansluitingen: een voor de stroomvoorziening van de motoren en een voor de software. Die laatste aansluiting moet ook voeding hebben. Heb je een afbeelding overgebracht naar de carver en zorg je ervoor dat op beide kabels stroom staat, dan kan het apparaatje onafhankelijk van je computer werken. Op de printplaat zitten twee pinnetjes waarbij staat: Start/Stop. Maak je even contact tussen die pinnetjes, dan begint het apparaat te branden. Zo zou je iets (sleutelhanger met logo?) heel vaak kunnen printen zonder dat je daar de computer voor nodig hebt. Het branden duurt best wel lang. Hoe meer zwart er in een plaatje zit, des te langer het duurt. Een afbeelding is maximaal 3,7 x 3,7 centimeter. Het voorwerp dat gegraveerd wordt kan niet breder zijn dan 11 centimeter. We hebben het dus echt over een mini carver, maar het is zeker leuk om mee te werken. Zo heb ik al op allerlei smartphone voedingen mijn naam gebrand! Als je het te graveren object goed fixeert met wat tape kun je heel precies werk leveren, bijvoorbeeld op een lucifer. Al met al heel leuk om mee te experimenteren!

Onderstaande screencast laat de werking zien van de meegeleverde software.

3 opmerkingen:

 1. wat waren de importtax kosten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb tot nu toe nog nooit importtax hoeven te betalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb een aankondiging gezien van een mini 3d scanner. weet jij daar meer over?
  http://www.want.nl/verander-je-smartphone-of-tablet-in-een-3d-camera-en-scanner-met-bevel/

  BeantwoordenVerwijderen