15 januari 2016

Een Chromebook als kiosk gebruiken

Je kunt een Chromebook heel makkelijk inzetten als een dedicated machine voor één webapplicatie, bijvoorbeeld als registratiecomputer, een computer met een catalogus of een computer met daarop een toetsprogramma. Dit doe je door de kioskmodus in te schakelen.
Hoe dat in zijn werk gaat staat hier prima beschreven. Daarbij wordt verwezen naar de Webstore voor een kiosk-app. Zelf gebruik ik daarvoor Kiosk dat gratis wordt aangeboden. Veel informatie over die app vind je ook op Github.

Daarnaast is het ook mogelijk om helemaal zelf een kiosk-app te bouwen. Hoe je dat kunt doen staat hier beschreven, maar zover ben ik zelf nog niet gekomen.

Heb je de Kiosk-app geïnstalleerd dan is deze makkelijk en snel te configureren. Vergeet vooral niet de gebruikersnaam en het wachtwoord dat je invoert, want anders kom je zelf niet meer uit de kiosk-mode nadat je die hebt opgestart!
Wil je leerlingen dus iets online laten doen waarbij ze niet naar een andere website mogen browsen, dan is de Kiosk-mode ideaal om te gebruiken. Uiteraard werkt dit ook op een met Neverware omgebouwd (verouderd) systeem!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten