18 mei 2016

Virtuele rondleidingen makkelijk gemaakt met Round.me

Al enige tijd mag ik beschikken over een Ricoh ThetaS 360° camera en sindsdien oriënteer ik mij op zinvolle toepassingen en apps die een en ander mogelijk maken. Ik geloof dat ik met Round.me nu de tool gevonden heb waar ik al een tijd naar op zoek was.
Round.me is een gratis online platform dat je de mogelijkheid geeft om spaces aan te maken. Zo'n space kan bestaan uit een of meer onderling gekoppelde 360° foto's. Aan deze foto's kan je vervolgens hotspots met meer informatie toevoegen, maar ook geluidsfragmenten! Per foto kun je drie geluidsfragmenten plaatsen, al dan niet repeterend. Als je dichterbij de geluidsplek komt zul je die beter horen.

Dit laatste geeft een heel mooie beleving wanneer je de Round.me Android app gebruikt in combinatie met een cardboard. Er is ook een app voor iPhone en iPad. Ook bij de iPhone kun je een cardboard gebruiken. De spaces zijn uiteraard ook online te bekijken en te embedden.

De gedeelde spaces zijn terug te vinden op de kaart en zo kun je ook mooi op ontdekkingsreis gaan naar bijdragen van anderen.
Round.me lijkt me een geweldig mooie tool om virtuele excursies aan te maken naar plekken waar je anders niet zo makkelijk komt met je leerlingen. De app werkt heel makkelijk, snel en intuïtief. Ik had geen handleiding nodig om mijn weg te vinden. Round.me accepteert ook photospheres die gemaakt zijn met je smartphone.

Kortom, ben je geïnteresseerd in het maken van 360° foto's, dan is Round.me wat mij betreft tot nu toe het beste platform dat ik ben tegengekomen om ze te publiceren! Hieronder zie je een voorbeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten