04 oktober 2016

Onderwijsblogprijs

Op 29 augustus plaatste ik op verzoek van de organisatie een bericht over de Onderwijsblogprijs.
Gisteren kwam er een verzoek binnen om nog eens een reminder te plaatsen omdat het nog niet echt storm loopt wat betreft de voordrachten. Naar aanleiding van de oproep ontstond eind augustus op Twitter een geanimeerde discussie over deze prijs want, was het niet appels met peren vergelijken en daardoor ondoenlijk om één beste blog(post) uit te kiezen?

Zelf dacht ik daar ook zo over en heb er daarom verder geen aandacht aan geschonken. Wel deed ik de suggestie om dan maar edubloggers.nl als collectief te nomineren, maar dat blijkt volgens de spelregels niet mogelijk te zijn.

Dus heb ik besloten om toch maar een poging te wagen met het voordragen van deze blogpost, met daarbij de volgende beschrijving en motivatie:

Korte beschrijving van de blog
In deze blogpost worden edubloggers opgeroepen zich aan te melden voor het jaarlijkse edubloggersdiner. Bindende factor is traditiegetrouw een gemeenschappelijke interesse in onderwijs en leren, bloggen in het bijzonder en Social Media in het algemeen.
Een traditie, oorspronkelijk verbonden aan Dé Onderwijsdagen waarvan dit jaar de dertiende editie zal plaatsvinden!

Waarom draagt u deze blog voor?
Inmiddels hebben zich bijna 50 edubloggers aangemeld voor dit diner, hetgeen duidelijk de verbondenheid aangeeft van de Nederlandse edubloggers als collectief. Ze vinden elkaar onder de noemer passie en betrokkenheid, terwijl ze onderling duidelijk verschillen en eigen accenten leggen!
Met deze voordracht wil ik graag alle actieve edubloggers als collectief nomineren omdat zij met elkaar wat mij betreft die waardering verdienen........

Oproep
Ik roep iedereen op hetzelfde te doen waarmee ik een serieuze gooi hoop te doen naar de prijs. Niet op inhoud van die ene blogpost, want ik maak al meer dan 10 jaar bijna dezelfde;-), maar omdat ik daarmee de edubloggers als collectief de waardering hoop te kunnen geven die ze verdienen! Dus nomineer deze blogpost zodat we met elkaar kans hebben op de prijs!

Alternatief
Ben je het hier niet mee eens en zet je liever iemand anders in het zonnetje?
Nomineer dan deze blogpost van Karin Winters voor de Bloggersprijs van de onderwijsraad. Zo heb je dan toch wat te kiezen en blijft het voor de jury ook leuk:-)

3 opmerkingen:

  1. @willem, nomineer ik je net gisteren met de blogpost over de disruptieve docent :-) http://www.trendmatcher.nl/2016/07/een-gemiste-trend-de-disruptieve-docent.html moet ik weer op zoek naar je telefoonnummer, want dat schijnen alle bloggers van elkaar te hebben

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lol, zo krijgt de jury het nog moeilijk! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou vooruit, knippen / plakken, info invullen. Done.

    BeantwoordenVerwijderen