27 juni 2017

Vragen om een beoordeling

Het einde van het schooljaar is in zicht en je bent nieuwsgierig naar hoe je leerlingen jouw vak- en misschien ook wel hoe ze jou beoordelen. Daar is natuurlijk een simpel formulier voor te maken. Door de sheet waar de reacties binnenkomen wat op te tuigen kun je een en ander makkelijker en mooier maken. Daarbij maak ik gebruik van de mogelijkheid om een vooraf ingevulde link op te halen. Met behulp van de add-on formMule kan ik de leerlingen een mailtje sturen met daarin de gepersonaliseerde link naar het formulier.
Vervolgens zet ik de antwoorden die binnenkomen over naar een gesorteerd overzicht waarin ik alleen de inzendingen zie van mijn leerlingen (voor het geval andere grapjassen het formulier ook invullen) en waarbij ik dankzij conditionele opmaakregels in één oogopslag zie hoe er gescoord wordt. Dit bereik ik door aan de cijfers 1 t/m 10 een andere kleurcode voor de achtergrond mee te geven.


Nieuwsgierig geworden? Maak dan een kopie van mijn sheet om alle gebruikte formules te zien. Je kunt ook een kopie maken van het formulier, maar die moet je dan wel opnieuw aan de sheet koppelen! Zie dit als een "proof of concept" want hier valt natuurlijk nog veel meer mee te doen.

En natuurlijk heb ik er een screencast van gemaakt zodat je eerst rustig kunt bekijken of dit iets voor je is:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten