22 december 2017

Afspraken toevoegen aan een kalender

In vorige blogposts liet ik zien hoe je verjaardagen en events vanuit sheets kunt toevoegen aan een kalender. Natuurlijk kwam de vraag of dit ook mogelijk is voor afspraken met een begin- en eindtijd. Het was even puzzelen, maar met wat hulp is het me gelukt ook dat werkend te krijgen!
Maak een kopie van deze sheet en volg de instructies uit het eerste blad. Op een zeker moment krijg je de melding dat je het script moet autoriseren, met daarna de vraag of je zeker weet dat je door wilt gaan. Klik dan op geavanceerd en ga verder. Je zult me moeten vertrouwen dat er niets raars gebeurt;-) Dit vanwege het feit dat het script nog niet door Google gevalideerd is.
Zoek via instellingen de agenda-ID op van de kalender waar je afspraken aan toe wilt voegen en vul dat ID in cel B2 van het blad ❓ Instructies. Daarna kun je al beginnen via het blad ✅ Direct invoeren.
Je kunt ook invoeren via een formulier, maar daar moet je eerst nog wat meer voor doen. Volg daarvoor de instructies en bekijk de screencast die ik gemaakt heb.Dit kan mooi van pas komen wanneer je bijvoorbeeld voor een heel jaar je teamplanning wilt doen, ouderavonden wilt vullen, of noem maar op. Veel succes ermee!
Mocht je nog tips hebben om het script verder te verbeteren, dan hoor ik dat graag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten