11 februari 2018

De IPON 2018 Influencers Award

Als ik iets niet heb zien aankomen, dan is het wel de IPON 2018 Influencers "Oeuvre" Award waarvoor ik afgelopen woensdag in Utrecht vanuit het publiek naar voren werd geroepen!
Ik was aanwezig in de hoop dat Herman Post - genomineerd met zijn Heb je genoeg geleerd vandaag? startup - een prijs zou winnen, maar dat ik zelf op het podium terecht zou komen was echt een totale verrassing.
Doorgaans probeer ik bescheiden en op de achtergrond te opereren, maar ik durf hier best wel heel trots op te zijn en vind het een plekje waard op mijn weblog. Ik zie het als een mooie erkenning van wat ik door de jaren heen heb proberen te delen. De benaming "screencastkoning" vind ik echt een heel erg mooie en misschien ook wel toepasselijke. Ik heb het me allemaal heerlijk laten aanleunen de afgelopen dagen en ben ook heel blij met alle felicitaties die binnenstroomden.

"Nu kun je met een gerust hart met pensioen Willem" zei iemand op Twitter. Of er veel gaat veranderen de komende periode, daar kan ik nog geen uitspraken over doen. Ik laat het maar op me afkomen en bekijk of, hoe en waarmee ik verder wil gaan. Echt stoppen van de ene op de andere dag, dat kan ik me zelf ook niet voorstellen, maar er zal zeker wat druk wegvallen en tijd komen voor andere dingen...Zoals in mijn eerste reactie al aangegeven wil ik vooral ook jullie allemaal bedanken!
Jullie zijn ten slotte mijn inspiratie die me de ideeën en tips geven, vaak gewoon door een vraag te stellen. Ga daar dus vooral ook mee door...

Het juryrapport
Wie is Willem Karssenberg. Willem staat in onderwijsland eigenlijk beter bekend als Trendmatcher. Op zijn website geeft Willem aan dat hij verbanden legt tussen trends die hij tegenkomt op internet en het mogelijke gebruik in onderwijs. Normaliter geeft de jury van de IPON Awards stimuleringsprijzen om mensen aan te zetten tot nog betere en mooiere producten. Voor Willem gaat dat niet op, want hij stopt straks met werken in en aan onderwijs, het pensioen lonkt.
Waarom dan wel een IPON Award? Willem is de verbinder op Twitter, deelt prikjes en duwtjes uit, vindt vaak iets over dingen en laat dat ook zien en horen. Hij is de screencastkoning. Op zijn weblog staan heel veel uitlegvideo’s, hoe werken de dingen. De laatste jaren zijn de video’s vooral gericht op Googleoplossingen, maar ook Microsoft laat hij niet los. Van oorsprong is hij de beheerder van de scholenlijst bij Kennisnet. Tessa van Zadelhoff vertelde daarover: ik had met zoveel moeite in 1997 een website gebouwd in HTML. Toen zij de site opgaf voor de scholenlijst gaf Willem terug: dat is geen website maar 1 pagina. Vooral in het MBO is Willem een grote bekende. Vanuit het Drenthe College vertrokken naar samBO-ICT, die hem straks node gaat missen. De werkzaamheden daar zijn zo gevarieerd dat er om Willem te vervangen, zelfs 2 vacatures gesteld zijn. Willem is de grote trekker van de Edubloggers, de lijst bijhouden (wie gaat dat straks doen) en zelf natuurlijk Blogger van het eerste uur. Zijn presentaties waren en zijn altijd vol humor, speldenprikken en zijn kist is gevuld met de meest merkwaardige, vreemde objecten. Willem verdient een kroon op zijn werk, dat is waarom wij de jury hem de oeuvre award toekennen.

3 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Top Willem! Van Harte gefeliciteerd.
  Ik heb altijd met plezier naar je Screencasts gekeken.
  Trouwens… je Podcasts zijn ook heel leerzaam.

  Groet!

  Fred

  BeantwoordenVerwijderen