23 februari 2018

Even een animated gif maken...

Over ruim een week al is de volgende (en voor mij waarschijnlijk laatste) CvI conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT, die dit jaar gehouden wordt in Leeuwarden. Natuurlijk zijn we daar met saMBO-ICT en Kennisnet ook van de partij en verzorgen we een aantal sessies. Om de deelnemers alvast wat op te warmen gebruik ik Twitter om een beetje reclame te maken, maar hoe je dat in één bericht? Heel simpel!

  • Ik maak een Google Slideshow dia met een passende achtergrond
  • Ik dupliceer die dia zo vaak als nodig en pas de tekst aan
  • Ik download de slides als .png plaatjes *)
  • Die zet ik lokaal even om naar .gif bestanden **)
  • Ik gebruik UnFREEz om er een animated gif van te maken, klaar! ***)
Wil je ook reclame maken voor jouw workshop? Maak dan een kopie van dit template!*) Wil je alle dia's uit een Google Slideshow in één keer als .jpg of .png plaatjes exporteren in een ZIP bestand? Gebruik dan de Slides Toolbox add-on!
**) Werk je op een Chromebook? Dan kun je cloudconvert.com/png-to-gif gebruiken om de .png plaatjes om te zetten naar .gif plaatjes.
***) Werk je op een Chromebook? Dan kun je gifmaker.me gebruiken om de animatie te maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten