15 juni 2018

Voorkom verlies SD kaartje

Sinds ik een Chromebook gebruik ben ik daaruit al twee keer het externe geheugen verloren. Een keer vond ik het micro SD kaartje gelukkig nog terug onderin mijn rugzak, de tweede keer moet deze ergens bij Google in Amsterdam zijn blijven liggen. Nee, gelukkig geen datalek, want bij mijn weten had ik er alleen maar wat screenshots op staan;-)

Probleem is dat het kaartje ongeveer een millimeter uit de behuizing steekt, zodat je deze met een klik kunt verwijderen. Dat kan dus ook vanzelf gebeuren wanneer je het Chromebook met die kant op een harde ondergrond laat rusten.

Wat mij betreft dus echt een ontwerpfout, maar dat terzijde!

Ik heb het op de volgende manier opgelost.


Benodigdheden:
  • een paperclip
  • een stukje duct tape

Werkwijze:
  • Knip 2 stukjes van een paperclip die net zo lang zijn als de breedte van het kaartje
  • Doe het kaartje in je Chromebook
  • Leg een van de stukjes draad tegen het uitstekende deel van het kaartje
  • Plak het stukje duct tape tot aan het kaartje
  • Leg het andere stukje draad tegen de andere kant van het kaartje
  • Plak de duct tape nu helemaal vast
En klaar ben je!
Dit kaartje ga ik nu niet meer verliezen.
Ik heb er gelijk maar een 64GB kaartje (Kruidvat, € 29,99) in gestopt, zodat ik voorlopig vooruit kan...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten