10 december 2005

Audiobloggen (of gewoon podcasten?)


this is an audio post - click to play

Dit is m'n eerste audioblog! Ik kwam achter deze mogelijkheid toen ik zat te snuffelen bij de add-ons voor Blogger. Blijkt dat je heel makkelijk een account kunt nemen bij www.audioblogger.com met dezelfde inloggegevens als bij Blogger. Je moet een telefoonnummer opgeven en een pincode bedenken, en dan krijg je een nummer waar je naartoe kunt bellen. Zo zou je dus op straat een interview kunnen houden die gelijk op je weblog verschijnt! Het gesprek (de opname) mag 5 minuten duren en er wordt gewoon een mp3'tje van gemaakt.
Vraagje: Wie kent weblogs die deze mogelijkheid al gebruiken?
Het lijkt me zo simpel en snap eigenlijk niet waarom ik dit niet veel meer tegenkom.
Aanvulling: Het nadeel van de knop die standaard aangemaakt wordt is dat je naar een nieuwe pagina geleid wordt en het afhankelijk is van je lokale instellingen hoe het MP3 bestand wordt afgespeeld. Daarom voeg ik nog een mooie Flash speler toe zodat je de opname gewoon vanaf deze pagina kunt beluisteren:

2 opmerkingen:

  1. Hoi Willem,

    Klinkt goed. Kun je niet VoipBuster gebruiken? Dan is het helemaal gratis.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Willem,

    Ik ben blij dat jij al dit soort snufjes ontdekt als 'trendmatcher', dan kan ik ze lekker overnemen!

    BeantwoordenVerwijderen