11 december 2005

Pierre Gorissen als gastcaster!

this is an audio post - click to play

Daar ben ik dan toch wel trots op: Pierre Gorissen als "gastcaster" op mijn weblog.
Terecht stelt Pierre dat podcasten heel wat anders is dan telefoneren. Wat mij betreft net zo'n verschil als tussen het maken van een mooie, goed gemonteerde en van fraaie muziek voorziene documentaire en een live journaal uitzending. Ik zie de telefoon slechts als microfoon (en in combinatie met voipbuster inderdaad van belabberde kwaliteit). Het punt is vooral dat je versprekingen, uh's enz. er niet uit kunt monteren, en dat maakt het een stuk lastiger of een nog grotere uitdaging! Toch geef ik het nog niet op: Met mijn Optibel abonnement kan ik ook groepsgesprekken voeren met meerdere mensen tegelijk. Als ik dat nummer in Amerika er dus bij betrek krijg ik net zoiets als Pierre vorige week gedaan heeft, maar dan wel vrijwel live!
Er zijn meer verschillen: in een podcast zit vaak mooie achtergrond muziek, en soms heb ik de neiging meer naar de muziek te luisteren dan naar de cast. Is dat daarom dan een voordeel of juist een nadeel?
Zo maar een idee:
Als ik tijdens zo'n "geek" blogdinner nu opeens zo'n celebrate blogger m'n telefoon zou voorhouden en hem zou vragen wat hij denkt van Dutch Cowboys en hij zou als reactie geven: "What, do you have cowboys in Belgium?" dan zou ik toch een prachtige podcast hebben? Zeker als daar ook nog mooie café geluiden achter zitten?
Kortom: zie het als een extra mogelijkheid die je in sommige gevallen snel en dirty zou kunnen inzetten!

3 opmerkingen:

 1. Willem,
  Iets anders maar toch een beetje in dezelfde sfeer als jouw 'zo maar een idee':
  Ik zou op mijn weblog graag een knop willen hebben waar je op kan klikken zodat je meteen je audiocommentaar in kan spreken (of uploaden).
  Zou dat met Optibel kunnen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sorry Willem,

  Ik zie nu pas de post die je daar voor maakte
  Het kan dus

  BeantwoordenVerwijderen