13 december 2005

Energy Survival


Energy Survival
Originally uploaded by Willem on the web.
Alleen maar techniek? Waar blijven de onderwijsmensen in ons?
Een bericht van een zeer enhousiaste leerkracht via mijn mailinglist. De afgelopen week bracht hij twee keer de site http://www.energysurvival.nl/ onder de aandacht. Tot zijn verbazing werd hier in het geheel niet op gereageerd. "Natuurlijk hoeft niemand te reageren, maar de laatste periode staat we nogal 'bol' van Ipods, Google-earth, filmpjes op internet, digitale schoolborden etc.. Even leek het of we geen onderwijsgroep meer zijn. De genoemde site van lijstgenoot Arend is volgens mij écht een site zoals we er heel veel meer van zouden moeten hebben binnen het onderwijs. Aan ons als groep ICT-aanjagers is het om dit soort sites onder collega's te brengen en de moderatoren van de site te voorzien van feedback. Ik lees niets over deze site in COS, ICTcafe, 'decomputerindeklas' van André en ga zo maar door, terwijl dit een haalbaar initiatief lijkt te zijn voor die collega's die de computer écht willen gebruiken in de klas. Jazeker, ik volg de berichten over de Ipods etc.. ook zéker met belangstelling (maar op de achtergrond want ik snap ik niets van) , maar laten we de kérn niet vergeten. Vandaag ben ik met mijn groep begonnen. De kinderen zijn enthousiast en gaan zich in de loop van de dag allemaal aanmelden en aan de slag. Hoe het gaat lopen weet ik nog niet, maar dit experiment verdient ook jullie aandacht."
Tot zover zijn bericht. Door het te plaatsen op mijn weblog hoop ik een ander publiek te betrekken bij de discussie over zinvol computergebruik in de klas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten