13 december 2005

"Podcast" uitgeroepen tot woord van het jaar!

Moet ik nu de eerste zijn met dit nieuwtje, en dat terwijl ik niet eens een pocaster ben? Dat krijg je ervan als je allemaal uit eten gaat. Niet over nagedacht bloggers wie de wacht houdt?
Maar goed: The New Oxford American Dictionary heeft Podcast uitgeroepen tot woord van het jaar. Een heel verhaal hierover lees je op MacDailyNews.
De Websters New College Dictionary koos trouwens "Infosnacking" uit als woord van het jaar (bron).
Een artikel in de Newsobserver.com vertelt dat podcast als woord al veel gebruikt wordt, in tegenstelling tot infosnacking. Ze baseren zich daarbij op zoekresultaten in Google...

1 opmerking:

  1. Tja, met zo'n bericht vraag je er om: Je bent ruim een week te laat met deze primeur. De oudste verwijzing op een Nederlandstalig weblog hierover die ik zo snel even op Technorati kan vinden is inmiddels 9 dagen oud.
    Doe ik dezelfde zoekopdracht in het Engels, dan vind hij als oudste bericht eentje van 6 dagen geleden, maar dat zal te maken hebben met het feit dat hij binnen die 6 dagen maar liefst 673 berichten kan vinden die daar melding van maken.

    Het lijkt me dus al tamelijk oud nieuws dat niet door iedereen apart genoemd wordt omdat het al vaak aan bod gekomen is.

    BeantwoordenVerwijderen