29 januari 2006

Bloglines en Favicons

Eigenlijk opvallend hoe weinig webloggers de moeite nemen om een eigen favicon toe te voegen aan de template waarmee ze werken.
En dat terwijl je daarmee in een lijst zoals bijv. bij Bloglines er net een beetje uit kunt springen! Voor mij was het in ieder geval reden om mijn favicon aan te passen zodat hij nog wat meer opvalt. Overigens moest ik wel een mailtje naar Bloglines sturen met het verzoek de instellingen te updaten zodat mijn favicon ook getoond zou worden. Ze deden dat trouwens keurig en snel.
Een favicon? Maak een plaatje van 16X16 pixels en sla hem op als.ico bestand. Dat kan met bijv. Irfanview. Upload het .ico bestand en zet in de header van je weblogcode het volgende: <link rel="shortcut icon" type="image/x-icon" href="http://www.uwdomein.nl/favicon.ico" />

6 opmerkingen:

 1. Ehm, maar waar zit nu de fout? Want zowel mijn blog als de edukast hebben (gewoon) een favicon. Dat wordt door Firefox ook netjes getoond, maar blijkbaar niet door bloglines opgepikt. Ik kan toch moeilijk elke site gaan mailen om ze iets te vertellen wat ze ook zelf hadden moeten kunnen ontdekken?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ehm... edublogs heeft in mijn blogines wel een favicon, maar ICT en Onderwijs Blog niet...

  Tja, ik heb i.i.g. maar het stukje code in de header toegevoegd.

  Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de tip. Gelijk even gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik krijg de icon alleen niet te zien in feeddemon. Heb de feed er al eens uitgehaald en weer teruggezet.....Weet jij waar dat aan zou kunnen liggen?
  O ja en ik zag dat je bij je reacties op frankwatching ook een fotootje hebt. Hoe heb je dat gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb van begin af aan favicon op frEdSCAPEs geplaatst. Begrijp niet waarom hij niet in Bloglines te voorschijn komt en dat IK aan Bloglines moet vragen om te updaten.
  Wat verschrikkelijk makkelijk' van Bloglines om te wachten totdat iemand aan de bel trekt. Een beetje in de sfeer van "Bloglines is top, alleen vervelend dat er zo veel klanten zijn".
  Mijn beeld: Weer zo'n teken dat ze er bij Bloglines zo langzamerhand toch niet ZO hard meer aan trekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Probleem in Feeddemon is opgelost. De Favicon die wordt lokaal opgeslagen en stond nog met als naam naar mijn oude url...Weer zoiets wat je maar net moet weten.
  Ik heb Bloglines ook een mailtje gestuurd om te updaten. kreeg een antwoord terug dat dat was gebeurd, maar ik zie geen verschil......

  BeantwoordenVerwijderen