07 januari 2006

De NieuwsBui nader bekeken

Bij het uitwerken van het idee van de Nieuwsbui heb ik me vooral gericht op de techniek, en veel minder gekeken naar de inhoud. Een fout die veel meer gemaakt wordt door ontwikkelaars:-)
Een van mijn lezers nam de moeite door te klikken naar de verschillende clouds en stelde vast dat het nieuws in de meeste gevallen meer dan 30 dagen oud is! Dat viel op omdat het woord Sinterklaas nog in mijn wolk voorkwam. Hij vroeg zich vervolgens af of je dit nog nieuws mag noemen.
Wat hij vaststelt is helemaal terecht en doet afbreuk aan begrip "nieuws". Misschien moeten we het beoogde dictee dan maar de titel: "het nieuws van een maand geleden" meegeven.
Het lijkt erop dat Tagcloud inderdaad gebruikmaakt van oude data. Ik heb n.a.v. zijn melding meerdere "clouds" bekeken en zie nu dat overal de berichten ongeveer een maand oud zijn. Ik zal contact met de makers opnemen en hen vragen waarom dit zo is...
Het oorspronkelijke idee haalde ik van http://newzingo.com en daar staat Sharon nu wel met dikke letters. Deze site volgt dus wel de actualiteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten