09 januari 2006

Trendmatcher zo'n raar woord?

Een maand geleden veranderde ik de naam van mijn weblog in: TrendMatcher tussen ICT en Onderwijs. Dit omdat "Willem's weblog" wel heel oubollig klonk en ik iets wilde dat de lading meer zou dekken. Een beetje brainstormen bracht me dus op trendmatcher. Achteraf niet zo'n slechte keus, want als ik de term intoets bij verschillende zoekmachines komt mijn weblog zonder uitzondering iedere keer bovenaan te staan. Sterker nog: ik lijk wel de enige te zijn die deze term hanteert!
Mijn vraag is dus: is het nu zo'n raar woord? Voor mijn gevoel geeft het namelijk precies weer wat ik probeer te doen, namelijk verbanden leggen tussen wat technisch allemaal mogelijk is en wat binnen het onderwijs zinvol kan zijn. Al met al heb ik nu toch maar besloten om de naam als www.trendmatcher.nl vast te leggen. Eerst maar eens als simpele redirect naar de plek waar ik m'n weblog nu heb staan. Ik heb geen zin in verhuizen gezien de ervaringen van sommige mede bloggers:-)
Al met al hoop ik niet dat ik met deze naam teveel verwachtingen wek bij mijn lezers. Na een maand redelijk fanatiek bloggen merk ik dat ik mezelf haast schuldig voel als ik een dag laat schieten. Aan de andere kant moet er wel wat te melden zijn én je moet er tijd voor hebben. Hoe dan ook: bloggen werkt verslavend en het laat me niet meer los, terwijl ik geen idee heb hoeveel mensen mijn weblog volgen. Al zou ik de enige zijn, dan weet ik nog dat ik de dingen die ik tegenkom en hier meld later terug zal kunnen vinden!
Wat betreft de zoekopdrachten: Het aantal hits is nogal geflatteerd dankzij het feit dat ik genoemd wordt op de ICT en Onderwijs BLOG van Pierre Gorissen en bij Hans on Experience als bevriend log vermeld sta. Zij krijgen dus de echte hits!!!

3 opmerkingen:

 1. Goed dat je zo verstandig bent geweest om alsnog http://www.trendmatcher.nl/ te registreren. Een redirect is voorlopig voldoende en de problemen tijdens mijn overstap naar Servage zijn echt niet gemiddeld (hoop ik toch).

  Maar hoezo, geen idee hoeveel mensen je volgen? Je gebruikt toch feedburner? Dan heb je toch in ieder geval zicht op het aantal RSS-lezers? En je OneStat-account geeft je een indruk van het aantal bezoekers.

  Tip: ga niet tegen je limiet aanzitten. Ik volg je blog, maar nog 200+ andere. Als jij een dagje niets schrijft, lig ik daar niet wakker van (zou jij ook niet moeten doen lijkt mij), en als je wel wat schrijf dat ik de moeite waard vind, dan lees ik dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind TrendMatcher helemaal geen verkeerde term. Het verbaast me zelfs een beetje dat het NL-domein nog vrij was, goede zet om die te pakken. Het leuke van zo'n vrij unieke naam (die volgens mij goed de lading dekt) is inderdaad dat hij bij iedere zoekmachine-opdracht eruit springt.

  Wat de schrijffrequentie betreft geef ik Pierre gelijk. Doe rustig aan. Ik spreek een beetje uit ervaring, want ik ken die neiging dat je beschrijft bij een dagje overslaan heel goed. Ik heb echter zo'n tien jaar geleden ervaren hoe het is om geheel door schrijven voor Internet in beslag genomen te worden en dan wordt het een hinderlijke verslaving. Ik blijf je RSS-feed zeker volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog een vraag naar aanleiding van de opmerking van Pierre: hoe interpreteer jij die Feedburner-teller precies? Als die bijvoorbeeld de ene dag 25 aangeeft en een dag later 30, betekent dit dan dat er 25 mensen zijn geweest die ergens in een RSS-reader één of meer blogs van je hebben gelezen of meet die teller niet het selecteren van de feed maar alleen of de desbetreffende reader waarin de feed is opgenomen die dag actief is geweest? Ik krijg daar geen duidelijk beeld van.

  BeantwoordenVerwijderen