25 februari 2006

$ 100 laptop of Origami?

100 dollar-laptop verovert Azië
Zo begint een pagina groot artikel in de Automatiseringsgids van deze week.
"Op initiatief van Nicholas Negroponte en in samenwerking met de VN begint de 100 dollar-laptop aan een opmars in arme landen. De productie van deze laptops zal de komende jaren worden opgevoerd tot circa 150 miljoen per jaar, constateert Jan Krikke. Thailand, China en India tonen grote interesse."
Ik kan natuurlijk het hele artikel gaan overtikken, maar het is het lezen zeker waard.

Ook vandaag lees ik opeens her en der over het Origamiproject van Microsoft. 3 maart aanstaande zullen we meer te weten komen hierover. Tot die tijd wordt de spanning erin gehouden met een site die eigenlijk niets laat zien.
Wat nu als je ongezien en zonder de specificaties te kennen zou moeten kiezen tussen deze twee produkten? Gevoelsmatig ga ik dan voor de $ 100 laptop. Het apparaat van MS zal ongetwijfeld meer blijken te kunnen en ook duurder zijn, maar er zit vast niet zo'n mooie zwengel aan!

3 opmerkingen:

 1. Als je het dan toch op gevoel wilt doen, dan zou ik zeker de presentatie van Nicholas Negroponte bekijken als je twijfelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 100 dollar laptop, dan denk je, zo dat is goedkoop! Maar ondertussen is het voor enkelen binnen de doelgroep nog onbetaalbaar. 100 dollar is voor sommigen het jaar inkomen. Raar hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Anonymous
  Het is niet de bedoeling dat de doelgroep ervoor gaat betalen. Hij is zelfs niet te koop (voor particulieren). Het is de bedoeling dat overheden hem aanschaffen en verspreiden onder de bevolking.
  (Waarom nu anoniem reageren? Kies de volgende keer voor "other" en je kunt een naam invullen. Dat maakt het reageren voor mij veel persoonlijker!)

  BeantwoordenVerwijderen