09 februari 2006

Al die toeters en bellen, heeft dat zin?

Reactie op een bericht van Fred Zelders: Ik doe met je mee!
Ook ik heb me lange tijd laten leiden door wat technisch mogelijk is: bloglines, feeds4all, tagcloud, flickr, frappr, technorati en noem maar op.
Toen ik deze week zag wat sommige bloggers met Cocomment deden kreeg ik zoiets van: waanzin, waar zijn we mee bezig? De aandacht wordt in sommige gevallen volledig weggetrokken van de inhoud naar de sidebar(s).
De meeste dingen heb ik zelf alleen op de MainorArchivePage staan, maar hoeveel bezoekers klikken door naar de permalinks?
Dus, tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak! We gaan opruimen, en misschien gooi ik Google Adsense er ook wel uit, alhoewel ik het geweldig vond dat ik allemaal advertenties kreeg van tandtechniekers en reisjes naaar Turkije toen ik een bericht plaatste over mijn kaakontsteking!
Ben benieuwd wat jij uiteindelijk laat staan. Less is more... No more bling-bling. Misschien nog een mooie (nieuw te ontwerpen) KISS button om te laten zien dat wij meedoen met de actie.
Groet,
Willem
PS: Jij bent voor Cocomment, maar ik moet reageren via een mailtje, dus stuur ik dit bericht maar als bcc naar mijn eigen weblog, als mijn eigen manier om mijn commentaren in beeld te houden...

4 opmerkingen:

 1. Hoi Willem, ik ben benieuwd wat je op je homepage allemaal laat staan. Ik overweeg om een aantal aparte pagina's te gaan maken of zo waar ik al die toeters en bellen uit kan proberen.
  Overigens mensen die met RSS de weblog lezen zien die toetsers en bellen in de zijkant niet. En als ze via een bericht in een RSS feed op de blog komen om te kijken, is het kennelijk interessant genoeg. Blijft wel de vraag natuurlijk wat al die mensen met die toeters en bellen moeten als ze per toeval op de weblog komen.....die zien door de tools het bericht wellicht niet meer. Of komen ze juist voor een bericht (via Google gevonden bijv.) en zien ze daardoor de rest in de zijkant amper?
  Kortom: ik moet weer eens tijd nemen voor reflectie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Willem, Ik ben blij dat ik alvast één medestander heb gevonden. We gaan er tegenaan! :-)
  Ik plaats jouw reactie toch ook nog onder mijn post van gisteren, zodat ik verhaal en reacties daar op bij elkaar houd.

  @Hans, wat jij overweegt ben ik al een tijdje aan het doen. Kijk op frEdSCAPEs maar eens bij de "frEdSCAPEs Extra's". Ik wil proberen om het navigatie-menu zo 'sprekend' mogelijk te maken en daar alle andere poespas bij uit de buurt te houden.
  Een oplossing voor die feed-lezende bezoekers die alsnog doorklikken: Zorg er voor dat de post die in de feed triggerde op valt (zich dus onderscheidt van alle andere info op je blog, bijvoorbeeld door lettertype/grootte/kleur) EN ... zorg dat -MOCHT de bezoeker er naar zoeken- de rest wel als zodanig zichtbaar en herkenbaar is. Dus: helder beschreven links, apart van de de posts, die niet verzuipen in een enorme brei van allerlei verschillende dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal mee eens. Ik dacht altijd dat ik de "enige" was met een beperkte "sidebar", maar gelukkig zien meer het voordeel daarvan in. Goed plan dus.

  Anders punt, ik zag je reactie bij Fred. Daar gaf je aan je comment te cc-en naar jezelf zodat je hem alsnog in coComment kunt opnemen. Kun je dat even iets meer uitleggen/toelichten, want dat zou een perfecte work-around zijn voor alle weblog die coComment nog niet (kunnen) ondersteunen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @fred: ha fred, ja ik heb zeker al naar je weblog gekeken en je dossiers. En je hebt me op een spoor gezet. Ik ben nu de diverse toeters en bellen aan het overzetten.

  BeantwoordenVerwijderen