11 februari 2006

Gmail onder eigen domeinnaam

Eerder deze week waren er al geruchten, en nu is het door Google zelf bekendgemaakt: Google gaat de mogelijkheid bieden om Gmail accounts onder eigen domeinnaam aan te bieden! Dit kan bijv. voor scholen en andere organisaties heel aantrekkelijk zijn. Geen beheer, geen kosten en je kunt gelijk een stukje alumnibeleid opzetten doordat je deelnemers natuurlijk hun e-mail adres mogen behouden. Op 1 januari berichtte ik over het MSN College & University Programm waarbij Microsoft hotmail accounts beschikbaar stelt. Dit lijkt dus net zoiets te worden, maar dan niet alleen voorbehouden aan instellingen voor hoger onderwijs, maar alle soorten van organisaties. Het San Jose City College in Amerika is de eerste die hiermee van start is gegaan. Zoals je kunt zien aan hun loginscreen krijg je ook de mogelijkheid om de layout aan te passen. Ben benieuwd welke school of organisatie in Nederland hiermee van start wil gaan, en hoor in dat geval graag de ervaringen. Nu ik dit weet zou ik het mijn werkgever graag adviseren, maar wij zijn al in onderhandeling met Microsoft...
Deze week gebruik ik zelf nu precies anderhalf jaar Gmail, en ik zou niet meer zonder willen. Met meer dan 4000 berichten zit ik op krap 5% van de toegestane ruimte. Over het spam filter ben ik zeer tevreden. Ik kan me niet herinneren dat Gmail er in die anderhalf jaar echt een keer heeft uitgelegen en ik ben ook nooit alles kwijt geweest. Zou er ook niet aan moeten denken! Is er iemand die back-ups maakt van zijn Gmail inhoud?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten