28 februari 2006

Gmail met minder spam

Nee, ik ga vandaag niet turven hoeveel andere blogs vertellen over de Ontgoogle uitzending van Radar, maar bied wel een oplossing voor het SPAM probleem.
Het is namelijk heel simpel om in Gmail een soort van alias aan te maken dat je gebruiken kan om je aan te melden bij een site die je eigenlijk niet helemaal vertrouwt.
Het werkt als volgt. Mijn Gmail adres is: w.karssenberg@gmail.com. Maar als iemand een mailtje stuurt naar bijvoorbeeld: w.karssenberg+test@gmail.com dan komt dat ook gewoon bij mij aan! In feite kun je tot 8 willekeurige karakters achter de + zetten. Stel dat ik dat laatste adres ergens gebruikt heb en er komt na verloop van tijd spam op binnen, dan zet ik gewoon een filter aan en gooi het bericht automatisch weg. Nu vind ik zelf dat Google al heel veel spam uitfiltert, dus daar ben ik eigenlijk helemaal niet zo bang voor (als de Tros). Maar op deze manier kun je zo'n alias ook gebruiken om je ergens op te abonneren en de berichten direct op een label binnen te laten komen in je Gmail account. Voor een abonnement op een nieuwsbrief bij Kennisnet (zij kennen immers nog geen RSS) kan ik dus w.karssenberg+kennis@gmail gebruiken. Krijg ik opeens van andere aanbieders post op datzelfde adres, dan kan ik ook nog bedenken dat het adres misschien is doorverkocht.
Heb je (zoals ik) toevallig een Gmail adres met een punt daarin, dan heb je nog een extra mogelijkheid! Die punt mag je namelijk gewoon weglaten, met andere woorden, wkarssenberg@gmail.com komt ook gewoon bij mij binnen!
Een reactie die ik op voorhand verwacht is dat iemand reageert en zegt: wat een moeite, je kunt zoveel Gmail accounts aanmaken als je wilt. Dat is natuurlijk zo, maar je moet ze wel allemaal beheren, en zo krijg ik het netjes op één te openen account binnen, zonder het gedoe van forwarden enzovoort. Take it or leave it...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten