27 februari 2006

Hou je layout in de gaten!

Vanavond was het weer eens zo ver: opeens de hele layout van mijn weblog overhoop! Wat bleek het geval? Eén van de plaatjes werkte niet meer. In dit geval de button van de onestat teller. Je krijgt de code toegestuurd die je in je template moet opnemen, maar daar was dus niet de breedte en de hoogte in gedefinieerd. Als de link naar zo'n plaatje dan (tijdelijk) niet werkt wordt de afbeelding net zo breed weergegeven als de tekst in de ALT code. Dus werd mijn sidebar opeens veel breder dan bedoeld en kwam hij ónder in plaats van naast de berichten te staan.
Moraal van dit verhaal: definieer ALTIJD de breedte en hoogte van alle plaatjes/buttons die je op je weblog/website plaatst. Controleer kant en klare code voordat je deze invoegt. Het beste is natuurlijk om je netjes te houden aan de richtlijnen die gegeven worden op de website van bijvoorbeeld www.drempelsweg.nl.
Wie kent een weblog die volledig voldoet aan alle accesibility en usability richtlijnen? Is dit misschien een wedstrijd waard, bijv. als tegenhanger van die verschrikkelijke Dutch Bloggie Awards?

1 opmerking:

  1. Pleit je er hiermee ook voor dat mensen erop letten dat websites voldoen aan richtlijnen van het web-consortium w3c, zodat het ook werkt voor mensen met Opera, Firefox e.d. ;-)?!

    BeantwoordenVerwijderen