26 februari 2006

Internet fading=gewoon resetten

Het leek vandaag of er ergens een kink in de kabel was gekomen. Er waren steeds meer sites die ik niet meer kon bereiken. Het ging bijv. om de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland.
Marketingfacts was voor mij al een tijdje onbereikbaar en het duurde heel lang voordat ik de site van de Automatisering gids in beeld kreeg. Datzelfde gold voor Frankly.
André Manssen had onlangs het probleem dat hij zelf niet bij zijn eigen site kon komen van huis uit, terwijl niemand anders in Nederland ergens last van had. Hij kon verder wel alle andere sites benaderen. Dat bleek dus echt een probleem in zijn verbinding voor dat specifieke adres te zijn dat z'n kabelaar moest oplossen. Ik zou daar een Gretha Duisenberg gevoel bij krijgen geloof ik...
UPDATE:
Vanmiddag kwam ik op het snuggere idee om m'n ADSL modem en router eens te resetten en natuurlijk liep daarna alles weer als een zonnetje! Vraag me niet waarom de ene site dan niet en de andere dan wel bereikt konden worden voor die tijd. Daar zullen ongetwijfeld anderen een antwoord opkunnen geven.
Nog iets anders:
Er zal zoiets bestaan als do's en dont's als het gaat om het bijhouden van weblogs. Bovenstaand bericht heb ik daarnet bijna helemaal veranderd. Mag dat, of had ik een nieuwe posting moeten doen? Stel dat mensen verwijzen naar het oude bericht (zal in dit geval niet zo snel gebeuren) en er blijkt heel iets anders te staan???

2 opmerkingen:

  1. Willem, ik heb geen enkel probleem met het bereiken van SIDN dus het lijkt er op dat het probleem bij jou internetverbinding ligt.

    BeantwoordenVerwijderen