26 februari 2006

Vaarwel Powerpoint!

Als ik al iets zelf maak, een tekst, een plaatje, een presentatie, dan wil ik dat het liefst overal vandaan via internet kunnen benaderen. Dus zal ik eerder iets in HTML zetten en dan ergens verstopt op internet plaatsen dan een Word document maken. Er gaan dagen voorbij dat Word bij mij niet geopend wordt. Hetzelfde geldt voor presentaties. Ik moet in Powerpoint altijd zoeken omdat ik het gewoon te weinig gebruik, en als ik een presentatie maak gaat de meeste tijd zitten in het exporteren naar fatsoenlijke HTML pagina's zodat ik het elders kan benaderen. En nu loop ik aan tegen Thumbstacks.com! Dat is echt voor mij geschreven geloof ik. Ik heb net even snel m'n eerste presentatie gemaakt en het doet nu al bijna alles wat ik verlang. Het is in ieder geval een schitterend voorbeeld van web2.0! Het verkeert in Alpha, dus ze kunnen absoluut niet garanderen dat alles blijft werken zoals nu. Het mooie is echter dat je ook hier je presentaties kunt exporteren naar HTML en op een eigen plek kunt opslaan. Ik hoop dat mensen als Pierre of Gerard de moeite willen nemen om hier wat mee te maken. Dat zijn op dit gebied grotere ervaringsdeskundigen dan ik:-)

3 opmerkingen:

  1. Hmm, ik heb er eerder al wel eens wat mee gespeeld, maar kreeg er niet echt een warm gevoel bij. Dat ligt niet zozeer aan Thumbstacks.com maar meer aan de werkvorm. Die is nog steeds niet veel anders dan bij Powerpoint, dat zelf ook weer niet veel meer is dan een geavanceerde overheadprojector. Ja oke, ik weet dat je het kunt 'opleuken' met beeld, geluid en animaties, maar het principe blijft hetzelfde.

    Een echt beter (web 2.0) alternatief heb ik ook nog niet gevonden, behalve dan misschien deze variant: de Fontys Mediatheek Wiki Workshop.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De browser Opera ondersteunt HTML presentaties op twee schermen. Je kunt dus op je laptop de aantekeningen zien en op het grote scherm staat de presentatie. http://www.opera.com/support/tutorials/operashow/ beschrijft dat. Er zijn natuurlijk al applicaties gemaakt om presentaties in HTML te bouwen. Die staan op die pagina gelinkt.
    Jaap

    BeantwoordenVerwijderen