17 februari 2006

Rectificatie en oproep

IndiraZoals Minsiter Pechtold vanavond in het RTL4 journaal al zei: "Weblogs zijn een enorm nieuwe manier van communiceren, je moet alleen ontzettend oppassen wat je erop zet."
En als je informatie niet blijkt te kloppen, is het wel zo netjes om dat even te melden. In mijn vorige bericht sprak ik over Indira Reynaart "van wie ik onlangs nog een goed artikel las in de automatiseringsgids" zei ik daarbij. Indira reageert en weet van niks, en dat brengt me nu aan het twijfelen. Ik lees zoveel kranten, tijdschriften en bijlagen... Ik herinner me bij het artikel ook een (mooie) kleurenfoto van Indira en dus kan het al haast niet de Automatiseringsgids geweest zijn, want die verschijnt op krantenpapier. Wie helpt me en weet waar ik dat artikel dan wél gelezen heb?
Net zoals een journalist zich aan regels te houden heeft geldt dat uiteraard ook voor webloggers. Meestal weeg ik mijn woorden ook wel voordat ik ze aan de toetsen toevertrouw, maar door mijn enthousiasme ben ik wel eens wat te snel. Pierre stelt dat door iets te citeren je daarmee al stelling neemt. Ben ik het nu dus ook met Pechtold eens? Denk ik inderdaad dat weblogs het gaan winnen van ELO's? Ik laat jullie gissen. De tijd zal het leren. Zal in N@tschool versie 10 een weblogmodule geintegreerd zijn? Doordat versie 10 zwaar leunt op Sharepoint Portal technologie zullen er zeker webparts gebruikt worden, en dan kun je ook denken aan het gebruik van RSS feeds... of niet? Zonder bronnen te noemen kan ik wel zeggen dat ik steeds vaker lees dat weblogs meer functionaliteit hebben dan de huidige ELO's kunnen leveren. Waar zit hem dat in? Is dat de makkelijke manier van reageren? Zijn dat de RSS feeds? Het gemak waarmee je foto's en video toevoegt? Voor sommigen is het ondenkbaar dat iedere docent zijn eigen publicatiemedium krijgt. Stel je voor dat ze er allemaal verschillend uitzien, en wie gaat dat beheren? Alsof boeken er allemaal hetzelfde uitzien! Ik volg de discussies en trends aandachtig en "match" het later wel met mijn werkelijkheid:-)

2 opmerkingen:

  1. Willem, volgens mij heb je de TVM, magazine voor communicatiemedia gelezen. Daar sta ik inderdaad in. (dec. 2005)http://www.existenz.nl/tvm.htm

    BeantwoordenVerwijderen
  2. :-) Stelling nemen is wat anders dan het er automatisch mee eens zijn.

    Mijn stelling (mening) blijft dat ze (weblogs, ELO´s en andere tools) naast elkaar kunnen bestaan en hun eigen eigenschappen/handigheden/beperkingen hebben. Ik zou geen weblog hoeven in NS v10, RSS is wat anders, dat is functionaliteit die op heel veel plekken zinvol in te zetten is, zeker niet alleen in een weblog.

    BeantwoordenVerwijderen