19 februari 2006

Wat is gratis?

Op de Microsoft Onderwijs Blog van Olaf Hubel lees ik over een "gratis oplossing" voor het onderwijs:
"Dit is de oplossing voor kleinere scholen die op een gemakkelijke manier een totaal school netwerk willen beheren. De oplossing is niet direct te verkrijgen van Microsoft maar wordt geleverd via partners. Het is een gratis oplossing voor het onderwijs. Het is echt een heel erg mooie oplossing die de scholen helpt via een webbased interface een volledige school te beheren (gebruikers, PC’s, installaties,...)"
We hebben het hier over de Microsoft Learning Network Manager. Op de Engelstalige site is meer informatie te vinden over de MLN, die gebouwd is op Microsoft Windows Server 2003.
Maar goed, de gratis tool kan alleen geleverd worden via de partners van Microsoft. Nu ken ik er een paar en weet uit ervaring wat zij (per uur) vragen. Van sommigen heb je de factuur eerder binnen dan het rapport waar je om gevraagd hebt. Olaf beschrijft de tool als dé oplossing voor kleinere scholen. Hoeveel van die scholen werken nu met partners van Microsoft? Dat wil Olaf ook graag weten en hij doet in hetzelfde bericht dan ook een oproep aan partners om te reageren. Mijn beeld tot nu toe van Microsoft Nederland was dat ze precies weten wat hun partners doen, maar dat blijkt dus niet zo te zijn.
Blijft voor mij de vraag hoe gratis het uiteindelijk is als je dit voor je organisatie geimplementeerd zou willen hebben? Aan de andere kant: als het geld kost mag je ook wat verwachten, dus is de gekozen constructie misschien nog niet eens zo'n slechte...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten