06 februari 2006

Vraag aan PR waarom niet

Op steeds meer plekken woedt de discussie over de doorbraak van RSS en wat daarvoor nodig is. Dave Winer heeft er een goed verhaal over geschreven. Dion Hinchcliffe vult dat aan en die maffe Robert Scoble leeft blijkbaar in zijn eigen werkelijkheid als het gaat om RSS. Ik heb bedacht dat ik maar een mooi foldertje ga maken dat ik overal kan uitdelen. Mond op mond reclame werkt uiteindelijk ook. De grap is dat ik mensen uitdaag contact op te nemen met hun eigen PR afdeling met de vraag: “Waarom hebben wij nog geen RSS feed?” Je mag hopen dat dat de discussie op gang brengt binnen organisaties.

Really  Simple  Syndication
    Meer informatie In minder tijd!
  1. Kies eerst een RSS lezer. Neem een account bij een online dienst zoals van www.bloglines.com en installeer dan de daarbij behorende notifier, of installeer een RSS lezer op de computer zoals van www.sharpreader.net
  2. Abonneer jezelf op RSS feeds, herkenbaar aan de volgende symbolen:     Klik met je rechtermuisknop op zo’n plaatje en plak de snelkoppeling in de RSS reader.
  3. Vanaf nu komt het laatste nieuws vanzelf naar je toe en krijg je een seintje als een site wordt bijgewerkt!
  4. Biedt de eigen organisatie nog geen RSS feeds aan via de website? Vraag de communicatie- manager waarom niet!
Deze informatie komt van het eerste ROC met een RSS feed op de website: www.drenthecollege.nl
Dave Winer zegt dat het vinden van RSS feeds veel makkelijker moet worden én dat het abonneren op feeds op één centrale (onpartijdige) plek zou moeten gebeuren.

Om het mijn lezers alvast wat makkelijker te maken om zich te abonneren op mijn weblog hierbij een link naar de service van multirss.com: Subscribe to RSS Feed

Geen opmerkingen:

Een reactie posten