05 februari 2006

Deze domeinnaam is geregistreerd...

kaakontstekingEigenlijk ga ik er steeds makkelijker van uit dat Google alles wel weet te vinden en overal een antwoord op heeft. Na vannacht wilde ik eens echt de proef op de som nemen. Ik heb namelijk geen oog dicht gedaan vanwege een acuut opkomende kaakontsteking. Dus bij Google ingetoetst: kaakontsteking (natuurlijk stiekum in de hoop dat het dan mischien vanzelf over zou gaan). Nou, daar wordt een mens niet vrolijker van!
Diagnose:
Wanneer de persoon met tandpijn klaagt over hevige pijn in de onder- of bovenkaak, die bovendien ook doortrekt naar het hoofd (hoofdpijn!), is er waarschijnlijk sprake van een ontsteking van de kaakholte. Een dergelijke kaakholteontsteking gaat ook meestal gepaard met koorts.
Ernst en beloop:
Wanneer tandpijn wordt veroorzaakt door een 'gaatje' zal dit alleen kunnen worden verholpen door naar de tandarts te gaan. Bij alle andere oorzaken is de duur van de klachten afhankelijk van de oorzaak.
Een kaakholte-ontsteking kan - indien onbehandeld - overgaan in een ernstigere ontsteking van de omliggende weefsels. Wanneer er bij tandpijn tevens klachten zijn van koorts, oorpijn en/of ernstige hoofdpijn, moet er contact worden gezocht met een arts.
Behandeling:
Om de pijn te onderdrukken kunt u een pijnstiller nemen (paracetamol, aspirine, ibuprofen). U moet in ieder geval naar de huisarts of de tandarts.
Allemensen, ik naar de tandarts! In de hoop dat er toch nog een alternatief is zoek ik verder en kom terecht op:
http://www.kaakontsteking.nl/
Daar staat echter niet meer dan: Deze domeinnaam is geregistreerd voor toekomstig gebruik. Er staat ook een teller op de verder lege site. Dan kom ik erachter dat de site gemiddeld toch zo'n 3 X per dag bezocht wordt. Een schrale troost, maar blijkbaar zijn er meer mensen die net als ik in Google geloven. Interessant is nog de broncode van de ogenschijnlijk lege pagina. Daar staan zoveel trefwoorden in de head tags dat ik bijna geneigd ben om gelijk de auto te pakken richting Zuid-Holland, waar deze creatieve tandtechnieker ergens praktijk moet houden. Duf van de Ibuprofen besluit ik toch maar in bed te blijven...

3 opmerkingen:

 1. Sterkte! Een goede fles wijn verdooft misschien ook nog een beetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Arme pappa! Wordt maar gauw weer beter en maandag gewoon naar de tandarts gaan! Van uitstel komt kunstgebit zeg maar. En ik kan het weten met m'n kunstkies!!!
  Kus op je zere kaak van je dochter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Willem,

  Heel Veel Sterkte! Die tip van Marc? Daar kan ik overheen: Whisky. Ierse Whisky.

  BeantwoordenVerwijderen