30 maart 2006

Even een polletje

Gisteren vroeg Hans Mestrum: Zal ik polls gaan opnemen?
6 uur later kwam hij met het bericht: Ik word kotsmisselijk van al die enquetes!
Kijk, dat op zich vind ik al een posting waard! Volgens mij is een poll niet veel anders dan een enquete:-)
Wat me echter triggerde is dat hij tussendoor ook nog met het bericht kwam dat z'n gratis poll al was "opgebruikt". (Ik wou dat ik "in de baas zijn tijd" zoveel posting zou mogen maken)

"Er moet toch wat beters te vinden zijn" dacht ik en ging op zoek...

Zo kwam ik terecht bij groovysurveys met onderstaande poll, die ik een paar minuten bedacht heb, tot gevolg. Je hoeft je niet te registreren of wat dan ook, gewoon een paar velden invullen en je krijgt de code, naar keuze in verschillende layouts. Simpeler kan niet volgens mij!
Maar goed, als iedereen er net zo'n afkeer van heeft als Hans zal deze wel niet vaak ingevuld gaan worden, met als gevolg dat na een maand de poll het vanzelf niet meer doet. Nu snap ik wel dat als ik het mijn lezers vriendelijk vraag dit anders werkt dan wanneer je zo'n irritant telefoontje krijgt terwijl je net op de bank bent gaan liggen met Nanny Fine aan en de ogen dicht, maar ik ben bang dat ik minder bezoekers heb dan een beetje werkstudent op een avond aan telefoontjes kan plegen. Je mag dus faken en hem vaker invullen...

Welke RSS reader gebruik jij?
Bloglines
RSSReader
FeedReader
NewsGator
GreatNews
FireFox
MyYahoo
Een Andere

Bekijk de antwoorden

O ja, bijna vergeten, de link naar het onderwijs: Nou, bovenstaande lijkt me wel een heel makkelijke manier als je even snel op je (school) website een paar dingen wilt weten van je bezoekers. Of het betrouwbaar is moet blijken. Ik leg de resultaten naast die van Feedburner die mij ook vertelt met welke RSS lezers mijn feeds gevolgd worden.
Dus: Doe mee en breng je stem uit!

1 opmerking:

  1. Ha Willem, een enquete. Leuk. Want ik kan hier beslissen of ik hem invul of niet. Dat is toch wat anders dan die agress...uh assertieve jongedames en heren die me bellen ;-)
    Tja de baas zijn tijd....Ik zie jou toch ook allerlei interessante dingen doen. Maar een trendwatcher watcht, de hele dag, nacht, altijd. Vermoeiend toch?
    Tijd krijg je overigens niet, die moet je maken. De ruimte die ik nu heb om dit te doen heb ik ook zelf gecreeerd.
    Zo ook je poll even ingevuld.

    BeantwoordenVerwijderen