25 maart 2006

Het is weer weekend! Tijd voor...

Foldershare
Na een week van veel praten en luisteren nu weer eens tijd voor wat "hands on" activiteiten. Gisteren beloofde ik al iets wat je vandaag of morgen kunt uitproberen en maandag op je werk kunt gebruiken!
Ik heb het over Foldershare, een product van het Texaanse bedrijf ByteTaxi en sinds kort eigendom van Microsoft. In zijn meest eenvoudige vorm bestaat FolderShare uit een klein programma dat je gratis kunt downloaden en installeren. Na de installatie hoef je eigenlijk niets meer te doen behalve het aanmaken van een gebruikersaccount. Het FolderShare programma wordt automatisch geladen bij het opstarten van de computer en blijft daarna actief. Zolang je computer aan staat kun je er dus bij. Daarvoor is niet meer nodig dan een computer met een internetverbinding en een webbrowser. Dat kan een Windows XP systeem zijn met Internet Explorer 6.0, maar ook een oudere Windows versie met bijbehorende webbrowser.
Ik heb het op een paar computers geïnstalleerd en het bevalt me uitstekend! Ik kan nu op het werk bij mijn bestanden thuis komen en zelfs andersom werkt probleemloos (niet aan mijn WANbeheerders vertellen a.u.b.). De foto's die ik 2 weken geleden van de doop van mijn neefje in Antwerpen maakte hoef ik niet meer op schijfjes te branden en naar mijn (schoon)familie te sturen. Ik geef ze (tijdelijk) leesrechten op een directory en ze halen er maar af wat ze mooi vinden! Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden dan ik hier wil beschrijven. In het begin is het wel even zoeken wat je precies waar moet instellen, maar na verloop van tijd went dat.
Het schijnt dat Microsoft dit programma heeft aangekocht om het te kunnen opnemen in de nieuwe Vista omgeving, maar daar moeten we nog even op wachten. Dit werkt al, en het is nog gratis ook!
Dus geen gepruts meer met usb sticks, maar gewoon je computer thuis (of op je werk?) aan laten staan.
Dat laatste meen ik niet serieus natuurlijk. Het mag niet, het kost energie én het is zeer onveilig! Wat dat betreft werkt logmein beter, want daarbij mag je afgemeld zijn. Bij Foldershare is dat volgens mij niet zo...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten