14 maart 2006

(nog niet echt) terug van weggeweest

Onvoorstelbaar: een week zonder de mogelijkheid om je post te openen en je feeds te bekijken! Vanavond durfde ik voor het eerst mijn bloglines te openen. Ik ben er nog lang niet door! En wat te denken van mijn e-mailaccounts? Op mijn werk waren het vooral spamberichten die ik gelijk kon verwijderen, natuurlijk met het gevaar dat je ook per ongeluk andere meepakt. Maar mijn Gmail accounts (waar de spam mooi uit wordt gefilterd) zaten echt bomvol. Dan heb ik ook nog een "zakelijk" account voor mensen die graag een website bijgehouden willen hebben. Behalve dat natuurlijk werk dat is blijven liggen, terwijl ik het liefst nu een mooie videomontage zou willen maken van de beelden die ik vorige week heb geschoten.

Opnieuw beginnen
De druk om het bloggen weer op te pakken voelt niet als een loden last, maar ik kreeg toch al opmerkingen uit mijn omgeving wanneer ik weer begin. De vraag is even waar ik de draad weer moet oppakken. Helaas heb ik de Cebit moeten missen. Dat zou natuurlijk voldoende stof tot bloggen hebben kunnen geven. De ervaringen die ik vorige week "op locatie" heb opgedaan wil ik ook nog op de een of andere manier verwerken.

Thuisredactie
Zo bleek het heel prettig dat er voor het weblog van het skikamp ook een "thuisredactie" was. Deze zette bijv. begeleidende tekst bij de audioberichten die ik via audioblogger plaatste. Later werd daar dan weer een passende foto bij gezocht. Dat doet me realiseren dat het heel prettig zou kunnen zijn om met meer mensen aan één weblog te werken! In het personeelsblad komt de komende week een artikel over het weblog en ik doe daarbij een oproep aan collega's om contact met mij op te nemen als ze ook een weblog in hun onderwijs willen gaan inzetten. Ik ben heel benieuwd of "de tijd al rijp is" en het kwartje gaat vallen.

Corporate weblog
Een tijdje terug heb ik ons CvB uitgedaagd om hun voornemen van betere communicatie en meer transparantie waar te maken middels een weblog, en een van de leden van het CvB heeft deze uitdaging geaccepteerd. Ik heb wat voorwerk gedaan en inmiddels zijn de eerste berichten geplaatst. Heel spannend (ook voor mij) hoe dat verder gaat lopen.
Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten