15 maart 2006

Weblog als marketing instrument

Meestal vind je de mooiste dingen als je er niet naar op zoek bent.
Zo speur ik al tijden naar mooie voorbeelden van het gebruik van weblogs in het (MBO) onderwijs. Helaas kom ik tot nu toe maar bitter weinig tegen. Vandaag was ik een bericht aan het lezen in het weblog van Pierre Gorissen toen mijn aandacht getrokken werd door een kleine ad in de Google adsense sidebar: Landstede weblog, veel meer stond er niet. Omdat ik weet dat Landstede de naam is van een naburig ROC was mijn nieuwsgierigheid gelijk gewekt en klikte ik op de banner (je wordt rijk Pierre!). ik kwam terecht op een fris vormgegeven pagina met de uitnodigende tekst:
"Hoe bereid je je als vmbo-leerling voor op een vervolgopleiding? En hoe ziet je dagelijks leven er eigenlijk uit als je mbo-student bent? Hier lees je er alles over. Vmbo-leerlingen en mbo-studenten uit Zwolle, Raalte en Harderwijk bieden een kijkje achter de schermen van hun opleidingsleven."
Het Landstede biedt op deze manier aan 24 leerlingen een weblog aan waarop ze van alles kwijt kunnen. Slim is dat ze gelijk duidelijk een aantal huisregels geformuleerd hebben. Was getekend: Landstede, dienst Communicatie & Marketing
Een beetje rondsnuffelen in de broncode brengt me bij: http://www.logikal.nl. Dit bedrijf biedt voor € 3,95 per maand een weblog aan. Deze prijs is inclusief de domeinnaam en een emailadres. De dienst P&R van Landstede heeft er dus € 1137,60 per jaar voor over om dit aan te bieden (afgezien van eventuele kortingen). Is dat duur? Afgezet tegen de goede sier die ze er ongetwijfeld mee maken vind ik dat wel meevallen. In ieder geval goed om te zien hoe een MBO instelling met een dergelijke tool wil experimenteren!
Het gaat nog verder:
Doorklikkend naar de startpagina van Landstede hebben ze nog een verrassing in petto: Naast (gratis) bellen of mailen kan Landstede benaderd worden met MSN Messenger!
Al met al een ROC dat met zijn tijd meegaat. Er zitten daar mensen die een goed gebruik weten te maken van de mogelijkheden die nu voorhanden zijn. Vanaf deze plek dus een welgemeend en collegiaal compliment!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten