20 april 2006

RSS feeds in SharePoint Portal

Vandaag druk bezig geweest met SharePoint Portal en natuurlijk wilde ik weten hoe makkelijk (of moeilijk) het is om RSS feeds bijv. op de startpagina op te nemen. Ik heb nog helemaal geen ervaring met het bouwen van webparts, maar begreep wel dat ik het in die hoek moest zoeken. Al snel kwam ik erachter dat kant-en-klare webparts de extensie .dwp hebben, dus via Google even gezocht op: RSS.dwp
Dat bracht me naar de site van George Tsiokos. Hij heeft een mooi stukje PhP geschreven waardoor het heel makkelijk wordt om zo'n webpart te genereren. Alleen maar de RSS feed invullen, aangeven hoeveel items je getoond wil hebben, nog een paar keuzes maken en op een knop klikken en je kunt de .dwp zo downloaden! Als er lezers zijn die ook met SharePoint Portal werken en meer van dit soort tips hebben houd ik me van harte aanbevolen...
Screenshot:
RSSfeed webpart generator

Geen opmerkingen:

Een reactie posten