20 april 2006

RSS feeds in SharePoint Portal

Vandaag druk bezig geweest met SharePoint Portal en natuurlijk wilde ik weten hoe makkelijk (of moeilijk) het is om RSS feeds bijv. op de startpagina op te nemen. Ik heb nog helemaal geen ervaring met het bouwen van webparts, maar begreep wel dat ik het in die hoek moest zoeken. Al snel kwam ik erachter dat kant-en-klare webparts de extensie .dwp hebben, dus via Google even gezocht op: RSS.dwp
Dat bracht me naar de site van George Tsiokos. Hij heeft een mooi stukje PhP geschreven waardoor het heel makkelijk wordt om zo'n webpart te genereren. Alleen maar de RSS feed invullen, aangeven hoeveel items je getoond wil hebben, nog een paar keuzes maken en op een knop klikken en je kunt de .dwp zo downloaden! Als er lezers zijn die ook met SharePoint Portal werken en meer van dit soort tips hebben houd ik me van harte aanbevolen...
Screenshot:
RSSfeed webpart generator

1 opmerking:

  1. Ook bij ons op school is een webpart voor RSS-feeds binnen Sharepoint ontwikkeld. Kijk op www.annetsmith.nl/img/rss-sharepoint_webpart-Nova.jpg voor de schermafdruk. Ik heb trouwens wisselende ervaringen. Zo kan ik Feedburner feeds niet invoegen, omdat het systeem het niet herkend als geldige feed. Ook jouw atom.xml feed accepteerde het systeem niet, helaas, dus jouw RSS kan ik er helaas niet kwijt.

    BeantwoordenVerwijderen