26 april 2006

Samenwerken met Mees

Vandaag mocht ik aanwezig zijn bij het symposium "Samen werkt 't", georganiseerd door de stichting ICT op School ter gelegenheid van het afscheid van Mees van Krimpen als directeur van deze stichting. De middag stond volledig in het teken van "samenwerking". Het was een vol programma met veel bekende sprekers die al dan niet virtueel aanwezig waren. Maar ondanks klinkende namen als Loek Hermans, Wim Deetman, Jacques Wallage, Medy van der Laan en Toine Maes werd ik toch het meest geboeid door de presentatie van een boer uit Noord-Holland die zich voorstelde als kennismakelaar! Na een duidelijk filmpje legde hij uit hoe de boeren in Nederland via de Melkvee Academie tot een prachtige vorm van samenwerking zijn gekomen.

"De Melkvee Academie helpt bij het maken van keuzes over uw bedrijfsvoering, in de vorm van kennis, bruikbare tips en ervaren collega’s die nieuwe inzichten en vaardigheden graag willen delen met vakbroeders. Dit kan via internet, maar ook via fysieke (thema)bijeenkomsten, seminars of masterclasses die in uw eigen regio worden gehouden. Daarnaast kunt u terecht bij uw eigen ‘kennismakelaar’, een collega-melkveehouder die schakelt tussen vraag en aanbod."

Geweldig om te zien hoe deze boeren internet gebruiken voor kennisdeling. Behalve dat worden ook live ontmoetingen georganiseerd waar onder het genot van een pilsje ervaringen kunnen worden uitgewisseld.
Aan de andere kant... was het nodig om buiten het onderwijs te kijken om zo'n goed voorbeeld te vinden van samenwerking? Ik had graag de Scholenlijst als voorbeeld aangedragen.
Hoe dan ook, het thema kwam hiermee goed uit de verf!
Beste Mees, ook vanaf deze plek bedankt voor alles wat jij voor het onderwijs gedaan hebt!
(en ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat er achter de schermen niet nog een keer een "toegift" komt.)

1 opmerking:

  1. Beste Willem,
    Bedankt voor je persoonlijke boodschap. Ik heb ook de melkvee academie gekozen voor een column die binnenkort verschijnt.
    Mees

    BeantwoordenVerwijderen